Les dette før du kjøper billige spillkontoer på nett

Vær varsom før du handler på sider som G2A.com.

Etter at Sony og Microsoft satset stort på det digitale spillmarkedet ved lanseringene av henholdsvis PlayStation 4 og Xbox One, har det vært mulig å kjøpe spill til en rimelig penge via sider som G2A.

Stjålne kontoer
En vanlig praksis er at selgerne kjøper spill på tilbud og liknende og selger kontoene sine via enkelte uoffisielle spillbutikker for profitt. Spillerne som kjøper slike kontoer, kan enkelt legge til spillet i sin hovedkonto og spille via den.

Spillsiden Destructoid mottok tidlgiere denne måneden tips fra en kilde som hevdet han, uten viten og vilje, hadde kjøpt en stjålet PlayStation Network-konto via G2A.com. Dette er en HongKong-basert bedrift som selger tredjepartsnøkler og kontoer.

Annonse

Tjener penger på det
Det er mange som selger slike kontoer. Enten fordi de har kjøpt et rimelig spill og ønsker å tjene litt penger på det, eller har solgt konsollen sin og ikke lenger har behov for kontoen.

Problemet er når man kjøper en konto og finner en bunke kredittkort og et gyldig PlayStation Plus-abonnement.

Les også: Nå har PlayStation 4 blitt hacket.

Testet selv
Destructoids Mike Cosimano ville teste hvordan det var å kjøpe en tredjepartskonto via G2A, og fant en bruker som solgte Metal Gear Solid V: The Phantom Pain. Han ble tilsendt en generisk konto uten kredittkort eller annen informasjon registrert. Problemet var at kontoen hadde feil spill, MGS: Ground Zeroes.

«Først trodde jeg at jeg hadde funnet et legitim selger som kun hadde gjort en feil. Det var tilsynelatende slutten på mitt lille eksperiment, så jeg kontaktet selgeren for å få en refusjon», skriver Cosimano.

Selgeren var veldig ivrig på at Cosimano heller skulle motta en ny konto, så han godtok det.

«Denne gangen mottok jeg en konto med en betydelig mindre generisk e-postkonto. Det fikk meg øyeblikkelig til å heve øyenbrynene, men jeg logget uansett inn.»

Hadde ingen anelse
Det viste seg raskt at kontoen var av den stjålne typen, og tilhørte Nate Martin som er toppsjef i selskapet Puzzle Break av «Escape the Room», et konsept der en gruppe mennesker blir plassert i et rom og må løse ulike gåter for å slippe ut, i Seattle.

Via kontoen fant Cosimano raskt ut adressen og deler av kortinformasjonen til Martin.

«Heldigvis for Nate hadde jeg ingen intensjoner om å ta over en annen persons konto, så informasjonen er trygg hos meg. Men man kan aldri vite hva som kunne skjedd med Nates konto hvis den hadde endt opp i feil hender. Han har ingen anelse om hvordan passordet hans endte opp i andres hender», skriver Destructoid-skribenten.

– Jeg aner ikke hvordan dette kan ha skjedd. Jeg tipper det har noe å gjøre med det store hacker-angrepet jeg vagt husker å ha hørt noe om, forteller Nate til Destructoid som nå har fått kontoen sin tilbake.

Les mer om Destructoids oppdagelser i kildelenken.

 

Kilde:
Destructoid

Annonse
Annonse