Henrik Hansen og Kristian Aslaksen er studentene bak Kaupang-appen.

Annonse


– Like enkelt som Facebook

Studentene Henrik Hansen og Kristian Aslaksen ved Universitetet i Tromsø har utviklet appen Kaupang.

Lokalmarked
Kaupang er en app de håper skal gjøre det enklere å selge der du bor. Annonsen du oppretter blir lagret i ditt lokalmarked basert på mobilens GPS-koordinater.

«Å selge er like enkelt som på Facebook. Du tar et bilde, legger til beskrivelse og pris», skriver vadsøværingene i en e-post til ITavisen.

Kjøpere kan selv bestemme hvor stort område de ønsker å søke innenfor og det skal være enkelt å finne frem via oversiktlige kategorier.

Annonse


Samarbeid
«Vi likte konseptet med kjøpe-bytte-selge-sider på Facebook – du når ut til mennesker i nærheten av deg selv og det er enkelt å legge ut noe for salg. Samtidig syntes vi det var for vanskelig å finne det man leter etter», forteller duoen.

Kaupang har både støtte for å legge inn bud, samt at man enkelt kan kommunisere med kjøper eller selger underveis. Gutta lover også at appen vil forbli gratis.

Gjengen samarbeider med NMS Gjenbruk, NML Gjenbruk og Fretex – tre av de største gjenbrukskjedene i Norge. Totalt har 80 gjenbruksbutikker lagt ut ting og tang for salg i appen.

Kaupaung ble lansert i dag på App Store og Play Store.

Annonse