– Den første salgsnedgangen i iPhonens historie

iPhone 6s skal ha solgt mindre enn forgjengeren.

Kort tid etter lanseringen av iPhone 6s i september, annonserte Apple at de hadde solgt rekordmange enheter på svært kort tid.

Nedgang
Med 13 millioner solgte, satt iPhone 6s og 6s Plus ny rekord for en iPhone-åpningshelg. Årsaken til rekorden, kan mye skyldes at Kina, som er blitt et av Apples viktigste markeder, var et av lanseringslandene. Det har det ikke vært tidligere.

I dag skriver BBC at Apple for første gang kommer til å legge frem tall som viser nedgang i salget av iPhone – det første noensinne i mobilens historie.

Annonse

Omsetningen fra iPhone står for vanvittige 63 prosent av Apples omsetning. Til sammenligning står Mac og iPad for henholdsvis 13 og 8 prosent av omsetningen.

Les også: – Apple senker antall iPhone 6s- og 6s Plus-bestillinger.

Utsikter
BBC skriver at Kina har blitt et så viktig marked for Apple at det er i ferd med å ta over for USA som det største markedet. Apple tjener faktisk mer penger i Kina enn de gjør i hele Europa til sammen.

Slik har aksjen til Apple prestert det seneste året.
Slik har aksjen til Apple prestert det seneste året.

– Hvis Kina faller, gjør også Apple det. De har virkelig satset alt på den mulige veksten i Kina, uttaler Apple-investoren Daniel Ives i FBR Capital Markes til BBC.

Les også: Nå vet vi alt om Apples nye iPhone.

Dette spår investorer og analytikere at kan skje med Apple i 2016:

  • iPhone 7 lanseres – muligens uten hodetelefonutgang – og gir iPhone-salget et stort løft.
  • En ny budsjett-iPhone – kalt iPhone «5se» – lanseres i utviklingsland. Dette vil bli et viktig produkt i land som India.
  • Kina vil bli enda viktigere og vil ikke oppleve en nedbremsing, i hvert fall for Apple.
  • Et stort oppkjøp skal føre Apple inn i en ny æra. Investoren Ives forteller til BBC at å kjøpe for eksempel Netflix, vil begeistre Wall Street.

 

Kilde:
BBC

Annonse
Annonse