Google må ut med 1,6 milliarder i skatt til Storbritannia.

Annonse


Google må ut med milliarder i skattebøter

Det er ikke bare Apple som etterforskes av EU for å ha unndratt skatt i Europa de seneste årene.

Milliardsum
Flere store, multinasjonale selskaper sluser de europeiske inntektene sine gjennom Irland og betaler kun en brøkdel av skatt i landene de opererer i i Europa.

Nå har Google blitt enige med britiske myndigheter om å betale 130 millioner pund, 1,6 milliarder kroner, i ekstra skatt. The Guardian skriver at det nærmest virker som om britiske myndigheter har overgitt seg, ettersom beløpet er mye lavere enn hva Google faktisk skylder.

Les også: Nå kan de miste skattefritaket.

Annonse


Granskes
The Guardian skriver at Google har innbetalt en effektiv skattesats på 2,77 prosent de siste ti årene. Det er en nesten tiendedel av den opprinnelige skattesatsen på 20 prosent for britiske selskaper.

Europakommisjonen jobber på spreng med å avgjøre om selskapenes skattepraksis strider mot EUs regelverk eller ikke. En utregning foretatt av finansavisen Bloomberg viser at Apple kan skylde europeiske land så mye som 70 milliarder kroner i skatt.

Les også: Apple kan skylde 70 milliarder i skatt.

 

Kilder:
The Guardian,
Neowin

Annonse