Se denne visualiseringen av Tor nettverket

TORFLOW
TORFLOW

«Uncharted» som selskapet heter, har utvilket en visualiserings plattform for datatrafikk som går gjennom Tor nettverket. «Tor» står for «The Onion Router«, og er en anonymiseringstjeneste, hovedsaklig utviklet i USA.

Verktøyet fra «Uncharted« gir oss et viktig innblikk i hvordan vi bruker kryptering og anonymiseringsteknologi, ikke bare fra land til land, men også gjennom tiden.

En slående visualisering
Det er en visuelt slående fremstilling «Uncharted« har kommet frem til. Den er intuitiv og vakker. Imidlertid så er det mest fremtredende med denne visualiseringen den enorme «broen» av data som går mellom USA og Europa.

Annonse

Tor bygger bro til USA.
Tor bygger bro til USA, 2015.

Ved å trykke på de forskjellige landene så får du opp statistikk over tid, for eksempel kan du se topper i bruken av «Tor« under den arabiske våren i Egypt. I tillegg kan man se at det klart større bruk av «Tor« i Sverige enn i Norge. Slik man forventer seg ser man bruk av Tor i land som har undertrykkende regimer, men ikke så mange driftede noder.

Europa er størst
Flest noder og brukere ser man i Europa. Når man ser på kartet blir det klart at selv om USA bidrar med mange av nodene i nettverket er det hovedsaklig Tyskland, England, Frankrike og Nederland som driver båndbredden i anonymiseringsnettverket.

Ved å spille datasettet frem eller tilbake i tid vil du kunne se hvordan det vokste ut fra USA, ble etablert i Europa og siden har bredt seg utover fra der til det vi kan se som det globale anonymiseringsnettverket det er idag.

Tor nettverket i sin spede barndom, 2007.
Tor nettverket i sin spede barndom, 2007.

– Hele poenget med Tor nettverket er å forbli anonym, men når man visualiserer det, kan man se mønstre man ikke forventet, sier David Schroh en av grunnleggerene i Uncharted.

Kildekoden er tilgjengelig på GitHub for den som vil sette opp sin egen instans av TorFlow, for de som kun vil ta en titt så kan dere besøke Uncharted for å teste det interaktive kartet.

Kilde:
Uncharted via Wired

 

Annonse
Annonse