Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Snart kan disse forsvinne

I stedet vil oslobasert selskap bygge de inn i mikrofonen.

Mobilenes sorte nærhetssensorer gjør alt annet enn å piffe opp designet.

Optisk mot ultralyd
Disse optiske sensorene registrerer når brukeren har mobilen mot ansiktet under samtaler og skrur av skjermen for å forhindre at brukeren kommer nær knappene. Ettersom det er optiske sensorer, er de også nødt til å være sorte.

Med ultralydsensorer derimot, kan man bygge teknologien rett inn i lydkomponentene i høyttalerne. Kort fortalt betyr det at man kan fjerne de optiske nærhetssensorene helt.

Oslo-selskap
Det oslobaserte oppstartsfirmaet Elliptic Labs hevder de har utviklet en måte å bygge inn nærhetssensorer basert på ultralyd, inn i mobilens mikrofon og høyttaler.

– Du har disse hullene i enheten din, og produsenter gjør det de kan for å gjøre enhetene deres symmetriske, men det er ikke lett. Vi bruker ultralyd og vi bruker de nåværende komponentene i mobilen, forteller Laila Danielsen, sjef i Elliptic Labs, til Mashable.

Ultralydsensoren er ikke bare for å erstatte nærhetssensoren. Danielsen forteller til Mashable at hun ser på den som en «trojansk hest» for å tilby flere muligheter på mobilen, blant annet kontroll ultralydbaserte gester og tingenes Internett-funksjoner.

 

Kilde:
Mashable

Stikkord: Mobil