– Vi kan starte utenfor USA om nødvendig

Amazon Prime Air Drone i aksjon.
Amazon Prime Air Drone i aksjon.

Amazon sin visepresident Paul Misener sier at Prime Air kan lanseres utenfor USA om ikke de får på plass de nøvendige forskriftene i tide.

Forskjellige droner for forskjellige områder
Paul Misener sier til Yahoo Tech at de utvikler forskjellige droner til bruk i forskjellige områder. For eksempel vil droner for tørrere områder være annerledes enn de som vil brukes i områder med mye regn.

Naturlig nok vil det også være forskjell på de dronene som er ment å gjøre leveranser midt i byen og utenfor. I tillegg legges de stor vekt på å gjøre dronene så stillegående som mulig.

Annonse

Kjappere leveringer
Målsetningen til Amazon med Prime Air er å komme nærmere kunden, og kunne komme nærmere å tilfredstille behovet for øyeblikkelig tilfredsstillelse.

Dette har vært noe som butikker har hatt som fordel over forhandlere på internett så langt. I følge Misener vil de som bor landlige områder kunne forvente en levering via Prime Air innen 30 minutter fra bestilling.

Videre forteller Misener at deres utviklere jobber med å finne måter å levere til mennesker som bor i blokker. Amazon har snakket med NASA og FAA og har skissert at dronene vil fly på mellom 60 og 120 meter.

Mer som hester enn biler
– Disse dronene vil være mer som hester enn bier – og la meg forklare hvorfor. Hvis du har et tre i hagen din, og du vil kjøre bilen din inn i det treet av en eller annen grunn så kan du det. Din ektefelle vil kanskje ikke være så glad for det, men du kan. Men prøv å ri en hest inn i det treet. Den vil ikke gjøre det, hesten vil se treet og gå rundt det. På samme måte vil våre droner ikke kræsje med trær. Fordi de vil vite at de ikke skal gjøre det, sier Misener til Yahoo Tech.

Når det er sagt så er det ikke til å komme unna tyver med pistoler. Om trenden med at folk skyter ned droner så sier Misener til Yahoo Tech at han håper den trenden avtar når dette ikke lenger er en ny greie.

USA må ikke være først
Utviklingen av dronene går på sin side fint, men de nødvendige forskriftene er ikke på plass.
Om ikke forskriftene kommer på plass før dronene er klare – så er det ingen grunn til at USA må være først, sier Misener til slutt.

Se video her:

Kilde:
Engadget

Annonse
Annonse