– Bitcoin har feilet

Tidligere Bitcoin-utvikler langer ut mot fellesskapet.

I en artikkel på Medium langer tidligere Bitcoin-utvikler, Mike Hearn, ut sin frustrasjon med den digitale myntenheten.

– Feilet
Hearn har vært med på å utvikle Bitcoin de siste fem årene, og han nevner en rekke årsaker til at Bitcoin, ifølge ham, har feilet.

Han peker på ting som et stridende fellesskap, mangel på nødvendige forbedringer til systemet, en dominerende minoritet og mangel på kommunikasjon.

Annonse

Den tidligere Bitcoin-utvikleren ser på prosjektet som fullstendig mislykket, og frykter at nettverket står overfor en total kollaps.

Les også: Bitcoin er nominert til «Nobelprisen i økonomi».

– Noen få kontroller alt
«Bitcoin er et eksperiment, og som andre eksperimenter, kan de feile. Det som var ment for å være en ny, desentralisert form for penger som ikke var avhengig av «systematisk viktige institusjoner» og var «for stor til å feile», har blitt noe enda verre: et system som helt og holdent blir kontrollert av kun en håndfull personer», skriver utvikleren.

Hearn hevder at personer og selskapet som tok til orde for å øke minstesummen ved innkommende transaksjoner, har blitt utestengt fra fora og angrepet med tjenestenektangrep.

New York Times skriver også at flere utviklere har mottatt dødstrusler det siste halvåret, og flere tjenestenektangrep har tatt ned flere Internett-regioner.

 

Kilder:
Mashable,
Medium,
New York Times

Annonse
Annonse