Få varslinger fra kommandolinjen på skrivebordet eller telefonen

Skjermdump av noti. Utpakking av arkivfil.
Skjermdump av noti. Utpakking av arkivfil.

Utvikleren Jaime Piña har laget «Noti», et lite program som lar deg sende en notifikasjon til enten skrivebordet, eller til mobilen via Pushbullet når kommandoen du har kjørt i terminalvinduet ditt er ferdig.

Nyttig for skikkelige nerder
De fleste som bruker kommandolinjen ofte har sine måter å varsle seg selv på. Det sparer tid, eller lar deg hente en kopp kaffe eller gjøre noe annet uten at du går glipp av en prosess som har gjort seg ferdig.

«Noti» gjør det enklere og lar deg blant annet bruke Pushbullet for å motta varsler på din telefon, eller andre enheter du har koblet til. Ettersom programmet også støtter libnotify så kan du bruke noti på både Linux / FreeBSD og på OS X får du varsler via Notification Center.

Annonse

Installasjon
Noti kan du enten laste ned kildekoden til og kompilere selv, eller laste den ferdig kompilerte binær filen.  Når du har gjort dette, er alt du trenger å gjøre å legge den et sted som er i din PATH (system-sti) eller legge til den plasseringen du ønsker.

Når du skal kalle opp programmet legger du den helt enkelt til på starten eller slutten av din kommando.

Eksempel:
noti -t “Pakke ut arkivfiler” -m “Ferdig.” tar -zxvf archive.tar.gz

Ved å legge til opsjonen -p på kommandoen så sender du en pushbullet varsling istedet.

Kan tilpasses
Både lyder som benyttes for selve varslingen, hva som skal stå i den og hvor den kommer kan du tilpasse. For full oversikt besøk GitHub siden til Jaime Piña.

– Om du er en eventyrer så kan du laste ned prerelease av versjon 2.0, som inneholder blant annet varslinger med tale, skriver Piña på sin GitHub side.

Kilde:
LifeHacker
GitHub

Annonse
Annonse