Googles selvkjørende bilflåte har ikke gjort det så godt som selskapet gir uttrykk for.

Annonse


Pynter Google på bilstatistikken?

I november annonserte Google at de selvkjørende bilene ikke har vært i en ulykke på to måneder.

Mer dokumentasjon
Det er ikke nødvendigvis så imponerende som Google ønsker at det skal høres ut som. I perioden september 2014 til november 2015 opplevde de selvkjørende bilene 272 feil og kunne ha krasjet minst 13 ganger hvis ikke testsjåførene hadde forhindret det, ifølge dokumentasjon fra Google sendt inn til biltilsynet i California.

Selskaper som ønsker å teste selvkjørende biler på veier i California, er nødt til å registrere og rapportere inn ethvert tilfelle der testsjåføren ble nødt til å ta over kontrollen på kjøretøyet av sikkerhetsmessige årsaker.

Google skal ha forsøkt å forhindre at denne regelen tredde i kraft.

Annonse


Les også: Her blir Google-bilen stanset av politiet.

Flere tusen tilfeller
I rapporten fra Google som ble registrert 1. januar 2016, står det at bilene kjørte over 424 000 miles, 682 361 kilometer, og hadde totalt 341 tilfeller der føreren ble nødt til å ta over kontrollen.

Ved 272 av tilfellene ble det registrert en teknisk feil ved bilene, blant annet kommunikasjonsfeil eller problem med sikkerhetssystemet under styring og oppbremsing.

Ved de resterende 69 tilfellene tok førerne over på eget initiativ, ved å ta tak i rattet eller trykke ned bremsen eller gasspedalen.

I rapporten kommer det også frem at Google innrømmer at testsjåførene tok kontrollen over bilene «flere tusen ganger» i løpet av perioden på 14 måneder. Selskapet registrerer kun 69 hendelser ettersom de tror at Californias regler kun omfatter tilfeller der førerne var berettiget til å ta over, skriver The Guardian.

 

Kilde:
The Guardian

Annonse