Pouchguard – snusboksen med tidslås

Pouchguard skal hjelpe deg å styre forbruket ditt av snus.
Pouchguard skal hjelpe deg å styre forbruket ditt av snus.

Alt skal kobles til, det er i alle fall tanken bak «Internet of Things», eller tingenes internett. Det siste skuddet på den stammen er Pouchguard. Den smarte snusboksen.

– Pouchguard er en av de få smart-tingene som ikke gir deg mer frihet, men tar bort litt av den, skriver Pouchguard på sin IndieGoGo kampanje. Utvikleren mener med dette at Pouchguard er med på å gi deg mer frihet, fordi den er med å styre en avhengighet.

Hvordan virker den?
Putt snusen din inn i boksen, koble den til telefonen din via Bluetooth og bruk den medfølgende appen for å sette dine innstillinger. Pouchguard har et LED display integrert i topplokket, og den benytter Bluetooth for kommunikasjon og har integrert batteri, lås og hele boksen består av en plast sammensetning som har et gummiaktig utseende og dertil følelse.

Annonse

Wireframe av PouchGuard
Wireframe av PouchGuard

 

Via partner appen kan man sette intervaller for når boksen åpnes, for eksempel 5 ganger om dagen, eller hver andre time. Du kan også få oversikt over forbruket ditt via appen.

De opplyser videre at flere funksjoner er planlagt, blant annet skal de ha partneravtaler med andre selskaper for å kunne tilby forskjellige tilbud og belønninger til sine brukere for de som ønsker å kutte ned på forbruket.

Pouchguard sin app lar deg styre innstillingene på den smarte boksen.
Pouchguard sin app lar deg styre innstillingene på den smarte boksen.

 

Et stykke igjen
Pouchguard har satt seg som mål å få inn ca 270 000 kroner for å finansiere produksjon av boksen og partnerappen. Kampanjen bruker fleksibel finansiering som igjen betyr at utvikleren får pengene uansett om målet nås eller ikke.  I skrivende stund har de nådd syv prosent av målet sitt, kampanjen er ferdig om 38 dager.

– Vi har jobbet med dette i et drøyt halvår. Vi har all kompetanse som trengs for å komme i mål med prosjektet og vi er sikre på at vi får den over til produksjon, sier med-grunder Max Hultberg til Breakit.se

Trenger vi dette
– Å snuse for mye er hverken bra eller godt, og vi selv gjør det for mye. Vi ville skape ett produkt som hjelper snusere å kontrollere avhengigheten sin, dels for å spare penger men også for å gjøre det til en mer vettig greie. Vi tror det er enklere å slutte eller trappe ned om det er morsomt, sier en av med-grunderene til Breakit.se.

I motsetning til røyking har andelen mennesker som snuser daglig økt over de siste årene, og SSB sine tall viser at fra 2009 til 2014 økte andelen fra seks prosent til 9 prosent.

På spørsmål fra Breakit.se om vi virkelig trenger dette produktet så svarer Max Hultberg: – Det synes vi absolutt. Det er veldig vanskelig å trappe ned snusingen, for ikke å snakke om å slutte. Ca 19% av voksne menn i sverige gjør det, så det finnes et behov.

Se video:

Kilder:
Breakit.se
IndieGoGo
SSB

Annonse
Annonse