Derfor bør du holde deg unna den nye Windows 10-oppdateringen

Nå kan du laste ned en rykende fersk Windows 10-testversjon, men de største endringene er gjort i motoren og du vil trolig ikke legge noe særlig merke til dem.
Nå kan du laste ned en rykende fersk Windows 10-testversjon, men de største endringene er gjort i motoren og du vil trolig ikke legge noe særlig merke til dem.

Microsoft har akkurat startet utrullingen av Windows 10 11099 til testere i «fast ring».

Oppdatert, 21:33:

Vi kan konstatere at 11099 krasjer Flash i Chrome. Det kan derfor være lurt å bytte til «slow ring».

Annonse

Ikke så spennende, men viktig
Det er ingen store endringer i denne versjonen, det avslører Windows 10-kontakt Gabe Aul:

«Vårt fokus i jula har vært strukturelle forbedringer av OneCore, kjernen som deles av alle Windows-enheter», forklarer Aul som forsikrer om at de nå er kommet så langt med OneCore at de snart kan legge til nye funksjoner og forbedre opplevelsen – men det vil altså komme et par versjoner uten de store endringene, før man vil kunne se og føle forandringer i nye testversjoner.

Dette kan krasje
Som vanlig byr nye versjoner på feil og mangler:

  • Å logge på enheter som bruker Citrix XenDesktop kan være ødelagt. Det anbefales at testere som bruker XenDesktop dropper denne oppdateringen og i stedet flytter til «fast ring».
  • Apper som bruker Adobe Flash kan krasje ved oppstart. Dette problemet berører visse versjoner av Skype, QQ, WeChat og lignende. Dette berører ikke Microsoft Edge eller IE.
  • Visse standardprogrammer blir tilbakestilt, inkludert «Music & Video» som får Windows Media Player som standard.

Aul påpeker at det vil komme hyppigere testversjoner fremover, men da skal man også være klar på at disse kan inneholde større feil og mangler.

 

Kilde:
Windows

Annonse
Annonse