Politiet i England og Wales opplever en økning i kriminalitet knyttet til Tinder og Grindr.

Annonse


– Dramatisk økning i lovbrudd knyttet til Tinder og Grindr

BBC skriver at politiet har sett en dramatisk økning i lovbrudd tilknyttet deitingapper som Tinder og Grindr.

Stor økning
I fjor ble det rapportert om mer enn 400 relaterte lovbrudd knyttet til tjenestene. Til sammenligning var tallet i 2013 på 55.

Tallene kommer fra 30 politidistrikter i England og Wales som har besvart en undersøkelse fra nyhetsbyrået Press Association.

Tinder og Grindr
Både Tinder og Grindr har kommentert disse nyhetene:

Annonse


– Folk med dårlige intensjoner finner man på kafeer, bokhandelen og i sosiale medier og apper. Tinder har blitt en av de største sosiale plattformene i verdenen, med over 10 milliarder samtaler kun i løpet av de seneste dagen, og derfor er vi ikke immune mot dette, selv om fakta viser at de, fra vår erfaring, kun representerer en høyst minimal andel, uttaler Tinder til Newsbeat.

– Grindr har alltid oppfordret brukerne til å behandle det sosiale mediet slik de vil behandle alle andre sosiale interaksjoner, med en bunke varsomhet og bevissthet ved deres egen sikkerhet. Det er mange muligheter til å verifisere og beskytte seg selv på, fra å møtes i offentligheten til å motta telefonnumre og snakke på forhånd», uttaler en talsperson fra Grindr.

– Sikkerhet først
Andy Cooke i Merseyside-politiet, forteller til BBC at den økende populariteten til deiting-apper og -nettsider har bidratt til å øke tallene for registrerte forbrytelser.

– Jeg vil oppfordre dem som bruker deiting-apper om å være så sikkerhetsbevisst som mulig og ikke dele personlig informasjon med noen før de er sikre på den eller dem de kommuniserer med, sier Cooke.

 

Kilde:
BBC,
TV2

Annonse