Denne appen gjør det mulig å koble til mobilnettverk når brukeren ikke har WiFi-tilgang.

Annonse


Microsoft med eget SIM-kort for Windows 10

Cellular Data er en ny app i Windoe Store som skal gjøre det mulig å koble til mobildata ved hjelp av en Microsoft-konto.

Mobildata
Appen skal gjøre det mulig for Windows 10-enheter å koble til ulike mobilnettverk uten kontrakt, og i app-beskrivelsen står at den krever et Microsoft SIM-kort.

«Koble til med og betal for mobilabonnementet på Windows 10-enheten ved hjelp av Microsoft-kontoinformasjonen din. Du trenger ikke å ha et fast abonnement og ingen langsiktige forpliktelser til en mobiloperatør. Nå kan du kjøpe og bruke mobildata akkurat når du vil», står det i app-beskrivelsen.

Les også: Skal Apple bli en mobiloperatør?

Annonse


Begrenset tilgjengelighet
Det er usikkert om Microsoft planlegger å utvikle et eget virtuelt mobilnettverk for å la Windows 10-brukerne koble til nettverk fra partnere.

The Verge spekulerer i at Microsoft kan komme til å lage sitt eget nettverk i samarbeid med partnere, men også at de kan tilby liknende tilgang som Apples eget SIM-kort.

For øyeblikket ser det ut til at betalte mobildataplaner i førsteomgang kun blir tilgjengelig i Frankrike, Storbritannia og USA.

 

Kilde:
The Verge,
Windows Store

Annonse