Ian Murdock, grunnleggeren av Debian er død

Grunnleggeren av Debian, Ian Murdock død i en alder av 42.
Grunnleggeren av Debian, Ian Murdock død i en alder av 42.

En av de store profilene innen Open Source miljøet, grunnleggeren av Debian, er død. Ian Murdock døde i en alder av 42 år.
Dødsfallet ble annonsert i ett blog innlegg av CEO for Docker Ben Golub tidligere i romjulen.

Selv om det ikke er blitt annonsert noen offisiell dødsårsak enda, så er det i følge blant annet Ars Technica mye som indikerer at det er noe mistenkelig rundt hans død.

Etterlater seg en stor arv
Murdock ble født i Tyskland i 1973 og grunnla Debian i 1993 mens han studerte på Purdue University.  Det godt kjente «Debian Manifestet» ble skrevet som en kommentar til datidens fragmenterte vedlikehold av linux systemer og spessielt i SLS (Softlanding Linux Systems). Debian har lenge nytt godt av en veldig dedikert gruppe brukere og utviklere og har lenge vært betraktet som en av de bedre linux distribusjonene av mange.

Annonse

– Tiden er kommet for å for å konsentrere seg om fremtiden til Linux fremfor det destruktive målet med å gjøre seg selv rikere på bekostning av hele Linux miljøet og dets fremtid. […] Utviklingen og distribusjonen av Debian er kanskje ikke svaret på problemene jeg har beskrevet i Manifestet, men jeg håper at det i det minste vil bringe nok oppmerksomhet til disse problemene så vi kanskje kan løse them, skrev Murdock i manifestet.

Etter å ha fått sin bachelor i vitenskap ved Purdue i 1996, så ble Murdock CTO ved Linux Foundation og gikk deretter videre til Sun i 2003. Hos Sun ledet han prosjektet som til slutt ble OpenSolaris. Dessverre ble dette prosjektet kansellert når Sun ble kjøpt opp av Oracle. Etter oppkjøpet av Sun så sluttet Murdock i selskapet i 2011, og jobbet deretter for blant annet ExactTarget og Salesforce før han til slutt endte opp hos Docker.

Tragiske omstendigheter
Ars Technica rapporterer at Murdock postet følgende på Twitter i romjulen:
– Jeg begår selvmord i kveld.. ikke bland dere ettersom jeg har mange historier og fortelle og vil ikke at de skal dø med meg #debian #runnerkrysty67.

Profilen til Murdock har senere blitt fjernet. Videre skrev han flere meldinger som tyder på at han var i en konfrontasjon med politiet denne julen. Ars Technica har forsøkt å få en kommentar fra San Francisco politiet, men har så langt ikke fått noen. Offentlige kilder viser at han ble arrestert 27. desember, altså dagen før meldingene, og løslatt mot kausjon. Men det var ingen detaljer tilgjengelig på hva han ble anholdt for.

Kilde:
Ars Technica

Annonse
Annonse