– iOS 9 ødela iPhonene våre

Om Apple ikke vinner frem i en høyere rettsinstans, kan de tvinges til alltid å gi kunder i Danmark en splitter ny enhet.
Om Apple ikke vinner frem i en høyere rettsinstans, kan de tvinges til alltid å gi kunder i Danmark en splitter ny enhet.

Det er ikke bare Spotify som går inn i det nye året med et massesøksmål hengende over seg.

Krever erstatning
En gruppe ledet av Chaim Lerman, med over 100 medlemmer, hevder at Apple bevisst ødela eldre iPhone-modeller med iOS 9. Gruppen krever 5 millioner dollar, drøyt 40 millioner kroner, i erstatning.

Ifølge Lerman, som har en iPhone 4s, var ikke Apple tydelige nok på hvilke negative følger det ville ha å oppgradere eldre enheter.

Annonse

Les også: Nå rettes det massesøksmål mot Apple.

Ble nødt til å bytte
Gruppen skriver i søksmålet at enhetene ble betraktelig tregere etter oppgraderingen. De rapporterer om forsinkelse i berøringsresponsen, treg oppstart av apper og generelt problemer i alle aspekter ved mobilenes ytelse.

I tillegg hevder de at Apple visste om problemene ved denne oppgraderingen, men fortsatte å annonsere oppgraderingen som betydelig bedre enn forrige iOS-versjon.

«Plantiff og andre medlemmer av massesøksmålet ble tvunget til å kjøpe ny smarttelefon som det eneste alternativet til en treg og ødeleggende enhet», skriver gruppen.

 

Kilder:
Neowin,
MacRumors

Annonse
Annonse