Bilde fra den nyeste James Bond-filmen Spectre.
Bilde fra den nyeste James Bond-filmen Spectre.

Annonse


Nok en skuffelse for Hollywood – Spectre «DVD screener» sluppet

FACT,  Federation Against Copyright Theft, organisasjonen som ser etter filmbransjens interesser i Storbritannia hadde store planer om å unngå en pre-release av Spectre.

Når filmen hadde premiere i Storbritannia i November i år var det med vakter utstyrt med nattbriller og et ekstraordinært opplegg for å unngå at en eventuell kopi kom på nett.

Les saken vår om de andre titlene som er sluppet denne julen.

CM8 slår til igjen
Igjen er er det CM8 (nfo) som står bak , og som tidligere er det snakk om en DVD screener. Julens lekkasjer har vært unike i den forstand at de har alle blitt lekket av en gruppe, nemlig Hive-CM8. I følge kildene til TorrentFreak så er denne gruppen liten, bestående av håndfull personer.

Annonse


Denne relativt lille gruppen har uansett klart å ødelegge julen for Hollywood. Med Spectre har Hive-CM8 sluppet 11 titler så langt denne julen.

Tall ITavisen har tilgang til viser at en av CM8 sine kopier deles eller lastes ned av over 150 000 personer i skrivende stund. TorrentFreak estimerer på sin side at Spectre kommer til å nå en million delinger før helgen er omme.

Den komplette listen så langt er:

 • Spectre
 • The Hateful Eight
 • Legend
 • In The Heart of The Sea
 • Joy
 • Steve Jobs
 • Spotlight
 • Creed
 • Concussion
 • The Danish Girl
 • Bridge of Spies

I infofilen står det å lese fra gruppen at de er svært fornøyde med sin siste lekkasje:
– Kvaliteten var fin på denne, la til litt lys og skarphet og fikset RGB. Ble veldig bra. Nyt den!, skriver gruppen i NFO filen som ligger med lekkasjen.

Lekket for over en måned siden
I dette tilfellet så viser det seg igjen at bruken av forsinkede premieredatoer ikke fungerer til fordel for industrien lenger.

Spectre hadde sin premiere i Storbritania flere uker før den kom på kino i USA. De hevede sikkerhetstiltakene rundt filmen gjorde lite for å sørge for at håndholdte kameraer ble benyttet også for å dele Spectre for over en måned siden når de første «cam»-versjonene dukket opp.

Risikerer lange fengelsstraffer
Om man er en tilhenger av arbeidet til grupper som dette eller ikke så er det helt klart ikke uten risiko disse gruppene opererer. Idag kunne vi også lese i TorrentFreak hvordan FACT og engelske myndigheter har delt ut straffer på til sammen 17 år til medlemmer av blant annet RemixHD, 26K, UNiQUE, DTRG and HOPE/RESISTANCE.

Disse ble etter en etterforskning som FACT har utført over en periode på 3 år avslørt på bakgrunn av informasjon som i stor grad var tilgjengelig på det åpne nettet. Deltagere som hadde slurvet med bruk av identifiserende informasjon i e-poster og brukernavn ble avslørt rimelig enkelt av denne organisasjonen.

 

Kilder:
TorrentFreak (1)
TorrentFreak (2)
TorrentFreak (3)

Annonse