Dette er spillene vi elsket i 2015

Rise of the Tomb Radier kommer inn på plass nummer 1. for ITavisens spillanmelder Martin Størbu.
Rise of the Tomb Radier kommer inn på plass nummer 1. for ITavisens spillanmelder Martin Størbu.

2015 har, sett under ett, vært et veldig fint spill-år.

Noe for enhver
Det har vært gode spill i samtlige sjangre, være det seg action, bilspill og heseblesende taktisk flerspiller-moro.

Undertegnede og Martin Størbu har brukt mange timer på å spille i år. Dette er våre favoritter.

Annonse

Martins topp-fem
1. Rise of the Tomb Raider. Ingen overraskelse dette, jeg gav spillet tross alt toppkarakter i høst. Jeg likte det forrige, men elsket dette. Varierte oppdrag, fantastisk grafikk (tenk hvor pent det kan bli på PC), midt i blinken lydeffekter og et glimrende stemmeskuespill. Uten tvil mitt årets spill.

2. Game of Thrones – A Telltale Games Series. Telltale har laget noen fantastiske historiedrevne spill og Game of Thrones er uten tvil min favoritt. For en som har slukt En sang om is og ild-bøkene, tillegg følger TV-serien tett, har dette spillet vært en flott sidedel til historien.

3. Rainbow Six: Siege. Kanskje noe overraskende. Jeg hadde store forhåpninger til dette, men etter å ha spilt betaen fryktet jeg at det kanskje kunne bli litt ensformig. Så feil kan man ta. Siege har gitt meg årets beste flerspilleropplevelse, tross en bunke med serverproblemer.

4. Ori and the Blind Forest. Dette nydelige Xbox- og PC-spillet fortjener selvsagt en plass på min liste. Nydelig grafikk, et herlig tittelspor og en flott historie, gjør Ori and the blind forrest til et fantastisk spill. Omtrent halvveis inn i spillet skyter vanskelighetsgraden i taket, noe som har hindret meg i å fullføre det.

5. Halo 5: Guardians. Det spillet jeg gledet meg mest til i år. Har rundet det som er av Halo-spill, sett seriene og lest flere av bøkene. Historiemessig skuffet spillet, men flerspillerdelen var fantastisk og kun slått av Rainbow Six Siege for min del. 343 behandler Halo-serien på en definitivt verdig måte.

Tronds topp-fem
1. Halo 5. Jeg er veldig svak for flerspiller-FPS, så når det kommer noe så glattpolert som Halo 5 vet jeg at jeg kommer til å få problemer i mange måneder fremover.

Ingen har levert en like glattpolert opplevelse som femmern i år: alt fra musikk, våpen-balanse, bildeflyt og grafikk sitter som et skudd , og i motsetning til Siege er det aldri problemer å logge seg på moroa.

2. Fallout 4. Det er ikke vanskelig å kåre det nyeste Fallout-spillet til et av de beste i år. Uansett hvilken sti du velger, eller hva du ønsker å gjøre: å følge oppdragene slavisk eller bare vandre alene i ødemarken, er dette spill-eskapisme på sitt aller, aller beste.

3. Nathan Drake Collection. Det var enda hyggeligere å bli med Nathan Drake på skattejakt i år enn jeg hadde forestilt meg, selvsagt fordi vi jo allerede har kost oss masse med de to første på Playstation 3.

«Uncharted er fremdeles noe av det aller beste til Playstation», konkluderte vi i vår anmeldelse.

4. The Witcher 3: Wild Hunt. Jeg må dessverre innrømme at jeg ikke fikk nok tid i år til å bruke den tiden som trengs for å bli altoppslukt i dette storslagne eposet (og at det ikke kom noen anmeldelse – igjen: unnskyld), men jeg har spilt nok timer til at jeg vet at jeg kan glede meg masse til dette 2015-spillet også neste år.

5. Rainbow Six: Siege. Siege var en veldig positiv overraskelse for meg på to måter: at Ubisoft fortsatt kan lage gode spill, og at et CS:GO-lignende spill med Home Alone-vibber får oss til å vende tilbake gang på gang, selv om spillet fortsatt sliter med tilkoblingsproblemer.

Annonse
Annonse