– Sony jobber med en batterirevolusjon

Forhåpentligvis slipper man en slik batteripakke i fremtiden.
Forhåpentligvis slipper man en slik batteripakke i fremtiden.

Det største ankepunktet med dagens dingser og enheter, er den begrensede batterikapasiteten.

40 prosent mer energi
Mens alt annet av teknologi utvikles og fornyes i en forrykende fart, henger batteriteknologien etter. I dag melder Nikkei at Sony er i full sving med å utvikle nye batterier som kan ha 40 prosent mer energi enn tilsvarende litium-ion-batterier.

Nøkkelen ved Sonys batterier, skal være sulfur-baserte elektroder. Sulfur-litium-celler er kjent for å ha bedre kapasitet, men degenereres altfor raskt i dette miljøet til at det har vært fornuftig å produsere dem.

Annonse

Les også: Apple lanserer batteripakke til iPhone 6s.

Lang ventetid
Ifølge rapporten til Nikkei skal Sony være nære ved å løse disse problemene. I tillegg skriver de at Sony også jobber med å utvikle magnesium-sulfur-batterier, noe som vil fjerne litium helt. Magnesium skal bidra til å gjøre batteriene rimeligere, i tillegg at de varer lenger.

Problemet med dette er ventetiden. De sulfur-baserte batteriene forventes å bli klare i 2020, og det er smarttelefonene som vil dra nytte av disse i førsteomgang, skriver Nikkei.

Svakeste leddet
I sin ukentlige spalte på The Verge, uttrykker Walt Mossberg sin misnøye over den lille progresjonen til batteriene som han omtaler som «det svakeste leddet i systemet».

 

Kilde:
Nikkei

Annonse
Annonse