Google skal utfordre Uber med denne

Google Car
Google Car

Google er i full sving med prosjektet for selvkjørende bilder.

Google Car
Basert på rapportene fra Google, virker det som det går rimelig greit. I november annonserte de blant annet at bilene ikke hadde vært involvert i ulykker på over to måneder.

I en ny rapport fra Bloomberg står det at Google planlegger å starte et mobility service-selskap. Dette skal frakte personer rundt i testbyene San Fransisco og Austin.

Annonse

Ikke lovlig
Problemet er at det ikke er lovlig med selvkjørende biler på offentlige veier i USA. Ifølge rapporten til Bloomberg, vil Googles biler i stedet frakte studenter rundt på campuser, personell rundt på militærbaser og liknende.

Bloomberg skriver også at bilene ikke vil bli eid av forbrukerne, men vil fungere som en abonnementstjeneste. Om kvelden kjører bilene tilbake til Google for blant annet vedlikehold.

Les også: Full forvirring rundt norsk Uber-lovlighet.

Lovlig, eller?
Hvis dette blir en realitet fra Google, vil de definitivt utfordre drosjenæringen, som allerede har kniven på strupen i konkurransen med Uber.

Det er fortsatt litt usikkert hvorvidt Uber er lovlig i Norge. Selv om en Uber-sjåfør ble frikjent i Oslo tingrett, forteller Oslo-politiet til Aftenposten at de vil fortsette å aksjonere mot sjåførene.

 

 

Kilde:
Bloomberg

Annonse
Annonse