Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Kommende iPhone-modeller kan få enda tynnere skjermer. (Ill.: Apple)

Nå skal Apple forske frem enda tynnere dingser

Har åpnet hemmelig laboratorium i Taiwan.

Apple føler simpelthen at enhetene ikke kan bli tynne nok.

Hemmelig lab
Ifølge rapporter fra Bloomberg har Apple åpnet en hemmelig lab i Taiwan der de forsker på tynnere paneler til kommende Apple-enheter.

Selskapet skal blant annet ha ansatt personer fra den lokale skjermprodusenten AU Optronics og Qualcomm, melder Bloomberg.

Les også: – Apple skal gjøre det alle frykter med iPhone 7.

Ingeniørene på anlegget utvikler en mer avansert versjon av LCD-skjermene som brukes i dagens iPhoner, iPad-er og Mac-er. Apple ønsker også å flytte fokuset til OLED, som er enda tynnere og ikke krever bakbelysning, forteller personer Bloomberg har vært i kontakt med.

Qualcomm-eid
Produksjonsanlegget var tidligere eid av Qualcomm, og skal for øyeblikket ha rundt 50 ansatte. Bloomberg har imidlertid klart å bekrefte at fabrikken nå styres av Apple. Blant annet skal det henge en Apple-logo i resepsjonen og ansatte skal ha brukt Apple-ID-kort.

Verken Apple eller de ansatte ønsker å kommentere hva de jobber med på produksjonsanlegget.

Les også: iPhone får ikke ny skjerm før 2018.

Forskningsanlegg
Samtidig meldes det om at Apple har kjøpt opp et produksjonsanlegg i San Jose i USA. Anleggets tidligere eiere var Maxim Integrated Products, som produserer halvledere.

Det er usikkert hva planene til Apple er for produksjonsanlegget, men analytikere som Silicon Valley Business Journal har vært i kontakt med, tror at det kan bli brukt som et forskningssted for prototyping.

 

Kilder:
Bloomberg,
MacRumors,
MacRumors 2

Stikkord: Apple, forskning