Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Det kan bli slutt på bufringen med WebTorrent-teknologien. (Ill.: Microsoft)

Denne torrent-teknologien har vekket interessen til Netflix

– Kan revolusjonere nettet, hevder utvikleren.

BitTorrent ble lansert i 2002, og var et gjennombrudd for fildeling på nett.

Torrent-teknologi
På den tiden var det nesten umulig å dele store filer med flere millioner mennesker verden rundt, men det ble gjort mulig med BitTorrent, skriver TorrentFreak.

Nå jobber utvikleren Feross Aboukhadijeh med med programmet Webtorrent som han håper og tror kan revolusjonere hvordan nettet fungerer.

– Se for deg en videoside som YouTube hvor brukerne hjelper til med å hoste innholdet. Jo flere som bruker en Webtorrent-side, jo raskere blir den, forteller Aboukhadijeh til TorrentFreak.

Les også: Nå stenger «Spotify for piratene» dørene.

Netflix
WebTorrent er en BitTorrent for nettet. I stedet for å bruke en egen programvare, kan brukerne dele filer direkte fra nettleseren. Det krever verken konfigurasjon eller installering. Det åpner opp BitTorrrent-teknologien for mer eller mindre allee sider som håndterer store data.

Utvikleren forteller at Netflix kan ha stor nytte av WebTorrent, og de skal allerede ha tatt kontakt med ham for å diskutere teknologien. Strømmetjenesten sliter når trafikken er det på sitt høyeste, men dette vil ikke være et problem med WebTorrent, ifølge Aboukhadijeh.

– Hvis Netflix bruker WebTorrent vil brukerne oppleve bedre kvalitet selv når trafikken er på sitt høyeste. Programmet gjør det mulig for kunder med felles bredbåndleverandør å dele videodeler med hverandre uten å forlate leverandørens nett, hevder utvikleren.

 

Kilde:
TorrentFreak,
WebTorrent

Stikkord: torrent, WebTorrent