Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Utvikleren av GWX Control Panel hevder at Microsoft manipulerer Windows Update for å laste ned Windows 10. (Ill.: Martin Kynningsrud Størbu)

– Microsoft lurer seg forbi Windows 10-sperren min

Endrer rutinene for å få kundene til å oppgradere.

Windows-brukeren Josh Mayfield laget et program som blokkerer Windows 10-oppgraderingen.

Blokkerer oppgradering
Programvaren er kalt GWX Control Panel og har som oppgave å hindre Microsoft i å forhåndsinstallere Windows 10 på PC-er. Den første utgaven fjernet «Oppgrader til Windows 10»-ikonet fra oppgavelinjen, men etter hvert som Microsoft endret rutinene, har Mayfield blitt nødt til å oppgradere GWX.

I forbindelse med Microsofts oppdatering av Windows Update, har flere GWX-brukere rapportert om at «AllowOSUpgrade»-valget er blitt reaktivert og selv om brukerne deaktiverer det igjen, blir valget resatt minst én gang om dagen, ifølge Mayfield.

Les vår test av Windows 10: Den beste Windows-versjonen noensinne.

Endrer Windows Update
Den nyeste versjonen av programvaren kan kjøre i bakgrunnen og varsle brukerne hvis noen av valgene endrer seg, men Mayfield forteller at han uansett følger Windows Update nøye ettersom Microsoft ikke gir en fullverdig oppdateringslogg.

Utvikleren hevder at Microsoft bruker Windows Update for å manipulere PC-ene til automatisk nedlastning av Windows 10 slik at de kan få flest brukere over til det nyeste operativsystemet.

Microsoft har uttalt at de tror én milliard enheter vil kjøre Windows 10 innen 2–3 år, og det er ingen tvil om at de jobber aggressivt med å få Windows 7- og 8-brukerne over på nyeste versjon av Windows.

Les også: – Windows 10 er en suksess blant bedriftene.

 

Kilde:
Winbeta

Stikkord: windows, windows10