Nadella synes Ballmers Android-utspill er like tullete som oss – heldigvis

En app-butikk, ett OS: planen til Microsoft er fryktelig logisk og strømlinjeformet, men med 1,7 mobil-markedsandel i USA, blir dette tøft. På bildet: Lumia 950 kan også brukes som PC.
En app-butikk, ett OS: planen til Microsoft er fryktelig logisk og strømlinjeformet, men med 1,7 mobil-markedsandel i USA, blir dette tøft. På bildet: Lumia 950 kan også brukes som PC.

(Kommentar) Alle skjønner nå hvor galt det var å ha Ballmer i Microsoft-sjefsstolen.

Les også: Ballmer har ikke trua på Windows 10.

Tullete Ballmer
Han mener nemlig det som skal til for å redde Windows 10 Mobile er Android-apper for å hente flere utviklere (men hvilken grunn har utviklerne for å forlate Android til fordel en plattform med 1,7 prosent markedsandel i USA?). Ingen.

Annonse

Han er trolig den eneste som mener dette, eller som i det hele tatt har tenkt tanken.

Derfor er Surface Pro 4 bedre enn iPad Pro.

Sjefen ber om mer tid
Heldigvis er ikke Nadella så langt ut på viddene, og ber istedet om mer tid for at hans langt smartere strategi skal fungere:

en OS-kjerne for alle enheter, slik at det blir lett å lage Windows-apper til mobiler, PC-er, HoloLens og Xbox.

Selv om dette ser ut til å være den eneste fornugifte veien fremover, er det for sent? For mobil-satsingen kanskje, men Surface-produktene er jo ypperligere produkter. Det er fortsatt håp.

Windows 10 må bli så stort, og være på så mange enheter, at ingen utviklere lenger kan unnlate å utvikle for plattformen, det er Nadellas store plan og håp.

Nadella vet hva han driver med
La oss ta en titt på hva Nadella uttalte etter Ballmers Android-stunt:

«I forhold til apper er målet at vi ikke tenker på mobiler, PC-er og HoloLens som separate plattformer med separate marked med separate apper.

Dette fordi Windows og Windows 10 som applikasjons-plattform, og med en butikk for utviklere, er det som skal hente utviklerne fordi de ikke behøver å lage mer enn en versjon av appen – en versjon fungerer på alle Windows-enheter

– Vi må vokse organisk
Nadella fortsetter å banke inn sitt budskap:

«Dette er nytt. Vi har prøvd mange forskjellige tilnærminger tidligere, men nå har vi virkelig en butikk og en app-plattform. Gi oss tid så vi kan fokusere på dette.

Vi ser allerede at Windows-brukerne, 100 millioner av dem, er aktive i Windows-butikken. Noen av utviklerne, som Netflix, ser mer brukeraktivitet i appen kontra i nettleseren. Jeg tror dette er en indikator på at flere utviklere vil se nytten av slike apper.

De er veldig fokusert på denne utfordringen. Vi skjønner at denne utfordringen påvirker valgene på mobilen (Red. anm.: Usikker hva som menes med dette).

Uansett så er vi nødt til å tenke på den forente plattformen og være sikker på at vi organisk bygger momentum, istedet for å gjøre enkelt-avtaler for å hente en eneste app. Det er vår plan og dette er hva vi skal gjøre

Det er godt å høre, Nadella. Vi vet allerede hva Microsofts plan er: å dørge med Windows Mobile mens Windows 10-økosystemet, med Surface og Xbox i spissen, sakte men sikkert vokser. Når det finnes nok apper og brukere kan de lansere toppmobiler og Surface Phone.

 

Kilde:
GeekWire

Annonse
Annonse