Razer Diamondback er skikkelig pen, men enda vitkigere: presis og dødelig.
Razer Diamondback er skikkelig pen, men enda vitkigere: presis og dødelig.

Annonse


Det er ikke noe poeng å ha kjappere mus enn denne

Razer er tilbake med Diamonback 2015, en spillmus som først debuterte i «World Cyber Games» i 2004.

En klassiker vender tilbake
«Siden den gang har Diamondback tatt spill-verdenen med storm», skryter Razer.

2015-utgaven koster rundt tusenlappen i norske nettbutikker, mens Logitechs G402 som vi testet for en tid tilbake, er 400 kroner billigere.

Så hva har denne musa å tilby?

Annonse


  • 16 000 DPI
  • 1,000 Hz Ultrapolling
  • 5G laser-sensor
  • Opp til 533 cm i sekundet – 50G akselerasjon
  • 89 g
  • For høyre og venstrehendte
  • Chroma-lys – 16,8 millioner fargemuligheter

God kvalitet
Det første som slår oss er hvor god kvaliteten er. G402-knappene sitter liksom ikke helt på plass og er litt«skranglete» – Razers seks sitter som støpt hele tiden.

Vi liker også at hjulet også er av høyere kvalitet, men for de som ønsker et mykt hjul er ikke dette musa for dem – denne er relativt fast i formen. Det er fint for å surfe, men husk å bruke tastaturet for å skifte våpen.

Razer Diamonback tar seg veldig godt ut, men kunne godt vært høyere for håndflaten sin til.
Razer Diamonback tar seg veldig godt ut, men kunne godt vært høyere for håndflaten sin til.

I bruk
Diamondback 2015 er mer aggressiv og fremoverlent i utførelsen enn Logitechs G402 – samtidig tar den seg faktisk bedre ut. Dette også takket være Chroma-lysene (som ikke bare lyser opp logoen som på G402, men også på sidene).

Den føles ikke mindre i hånda kontra G402, selv om designet kanskje skulle tilsi det. Begge kunne vært større for å løfte håndflaten. Ok, så kan det tenkes vi har i overkant store hender – uansett: prøv i butikk først.

Razer Mamba ser ut til å være bedre for de med store hender, og som ønsker å hvile dem på musa, istedet for å støtte opp med fingrene på siden (vi kommer tilbake med en test av Mamba som også har knappe-justeringsmuligheter takket være «Click Force»).

Overflaten er ikke så glatt som G402, og later heller ikke til å samle like mye fingerfett som Logitechs. Det setter vi helt klart pris på etter mange håndflate-klamme spill-økter.

Hva er poenget med så høy DPI?
Så er også Razers nye langt mer presis med en DPI på – har et så høyt tall noe for seg? For de aller fleste nei, men har man en stor spillskjerm i kombinasjon med Nvidia G-Sync eller AMD Freesync, kan det tenkes at spillopplevelsen blir enda noen hakk mer følsom.

Vi testet musa med 27 tommeren Acer XB270HU med G-Sync. Merket vi forskjell kontra G402? Nei, vi kan ikke påstå at vi merket forskjell, men hva er egentlig DPI og skjermstørrelse?

How-To Geek forklarer:

«Mus med høy DPI er ekstra nyttig om man har en høy-oppløst skjerm. Om du spiller med lav oppløsning, la oss si 1366 x 768, trenger du neppe så høy DPI. Spiller du med 4K-oppløsning (3840×2160), så gjør en høy DPI det mulig å bevege muspekeren på skjermen, uten at man behøver å flytte selve musa flere meter på pulten

Stilrent: fokuset er rå spi--ytelse.
Stilrent: fokuset er rå spi–ytelse.

«Ultrapolling…»?
Musa har også 1000 Hz «Ultrapolling»:

«En høyere polling rate kunne vært nyttig, men forskjellen på 500 og 1000 Hz vil være vanskelig å legge merke til. En høyere polling rate bruker også mer CPU-ressurser. Dette er neppe et problem på moderne maskiner, men det er poengløst for maskinvareprodusentene å lage mus med på over 1000 Hz polling», forklarer How-To Geek.

Konklusjon
Ok, så om ikke annet vet man at denne musa ikke kan bli bedre hverken på oppdateringsfrekvens eller DPI, og det er forsåvidt greit. De aller fleste vil ikke merke forskjell, kun de med store skjermer og høy oppløsning.

Hvor lenge musa varer før den er utslitt er ikke godt å si, men den føles i hvert fall veldig robust. Programvaren som følger med er enkel i bruk og gir deg Razer Surround 7.1-programvaren med på kjøpet.

Hadde den vært litt mer ergonomisk, og billigere, hadde niern vært der.

8/10.

+ God byggkvalitet
+ Veldig presis og kjapp
+ Tar seg godt ut

– De aller fleste drar vil ikke kunne dra nytte av hastigheten
– Forholdsvis dyr
– Kunne med fordel vært mer ergonomisk