– MacBook er mye mer pålitelig enn andre PC-er

MacBook Air kommer svært godt ut i undersøkelsen til Consumer Report.
MacBook Air kommer svært godt ut i undersøkelsen til Consumer Report.

I en undersøkelse utført av Consumer Report kommer det frem at MacBook Pro og MacBook Air er de mest pålitelige PC-ene på markedet.

Knuser Windows-maskinene
Consumer Report har spurt 58 000 brukere som har kjøpt bærbare PC-er mellom 2010 og 2015, og hatt en årlig avstemning for å få en oversikt over merkepålitelighet.

Rundt 20 prosent av de spurte melder om en eller annen form for feil innen de tre første årene, mens majoriteten av dem melder om betydelig systemfeil. Apples maskiner hadde en feilrate på 10 prosent i den samme perioden.

Annonse

MacBook Air skal ha 7 prosent feilrate, mens tallet for Pro-modellen ligger på 9 prosent.

Les også: – Apple skal gjøre MacBook Air større.

Dårlige tall for Lenovo og Dell
På årlig basis skal tallene for Apple-PC-ene ha vært mellom 3 og 4 prosent, som er mye lavere enn enhetene som kjører Windows.

Best ut av Windows-PC-ene kommer Gateway NV med en feilrate på 13 prosent. LT og Samsung Ativ Book deler andreplassen med 14 prosent, mens Lenovo ThinkPad- og Dell XPS-maskiner har en årlig feilrate på 15 prosent, ifølge undersøkelsen til Consumer Report.

Fornøyde
Det kom også frem i undersøkelsen at 42 prosent av MacBookene feilet mer enn én gang, mens tallet for Windows-maskiner var hele 55 prosent.

Når det gjelder hvor fornøyde brukerne er, melder 71 prosent av de som har kjøpt en MacBook at de er ganske så fornøyde. Til sammenligning melder 38 prosent av Windows-brukere det samme.

 

Kilder:
ZDNet,
Apple Insider

Annonse
Annonse