Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Steve Ballmer sammen med programlederen Ryan Seacrest under CES i 2012. (Ill.: Microsoft)

Ballmer har ikke troen på Windows 10

Mener at app-fokuset ikke vil fungere.

Den tidligere Microsoft-toppsjefen Steve Ballmer har ikke store troen på at selskapets fokus på universelle apper vil fungere.

Universelle apper
Under et styremøte tidligere denne uken var det et av medlemmene som uttrykte misnøye med at han ikke kunne installere enkelte apper på sin Windows Phone-enhet.

Nåværende toppsjef Satya Nadella skal ha forklart at fordelen med Windows er de universelle appene. Disse kan kjøres på hvilken som helst Windows 10-enhet, enten det er en PC, nettbrett, mobil, Xbox One eller til og med HoloLens.

Nadella håper at dette vil føre til at app-utviklere simpelthen ikke kan overse Windows..

Les også: Katastrofetall for Windows.

Apper, apper, apper
En som ikke tror at dette vil fungere, er den tidligere Microsoft-sjefen Steve Ballmer. Under et intervju med Bloomerg skal han ha fortalt at Microsoft heller må fokusere på å få Android-apper til å kjøre på Windows 10.

Microsoft jobber allerede med dette i Project Astoria, men det er utsatt på ubestemt tid. Prosjektet med å få iOS-apper over til Windows 10, Project Islandwood, skal være nærmere en realitet.

Problemet Microsoft sliter med, er den ubetydelige markedsandelen til Windows Phone som nå skal være på kun 1,7 prosent globalt. Windows 10 på PC og nettbrett skal ha blitt installert over 110 millioner ganger siden lanseringen i slutten av juli.

 

Kilder:
Business Insider,
Winbeta

Stikkord: Microsoft, windows10