Dette Minecraft-prosjektet har du aldri sett maken til

Her surfer han på nettet i Minecraft.
Her surfer han på nettet i Minecraft.

På YouTube finner du flere lass med imponerende Minecraft-videoer.

Surfing og video
Denne, fra YouTube-brukeren CaptainSparklez, tar det kanskje til et nytt nivå. I et samarbeid med den amerikanske operatøren Verizon, har han laget en mobiltelefon som kan brukes til å surfe på nettet, men også brukes for videosamtaler.

Den som mottar samtalen i den andre enden, ser et bilde av en Minecraft-avatar, og mobilen kan også brukes til å ta selvfotoer og dele dem med andre.

Annonse

Les også: I Nord-Irland skal alle elever spille Minecraft.

Egen nettapplikasjon
Slik forklarer Verizon hvordan det hele fungerer:

«I Minecraft-verdenen er nesten alt laget med blokker. Vi lagde en nettapplikasjon, Boxel, som oversetter ekte nettsider og strømmevideo til blokker så de kan bli bygget i en Minecraft-server i sanntid. Vår server-plugin bruker Boxel-klienten til å håndtere kommunikasjonen mellom Minecraft og den ekte verdenen som blir oversatt av nettapplikasjonen.»

 

Kilder:
Kotaku,
YouTube

Annonse
Annonse