Battlefront byr på underholdende flerspiller.
Battlefront byr på underholdende flerspiller.

Annonse


TEST: En gavepakke til Star Wars-fansen

Det var knyttet stor spenning til hva Electronic Arts ville gjøre med Star Wars etter at de i 2013 fikk spillrettighetene for serien.

Så fort avtalen ble inngått avslørte de at studioet bak Battlefield-serien, DICE, jobbet med et Star Wars-spill og at de hadde planer å bringe tilbake Battlefront-serien.

Nesten to og et halvt år senere er Star Wars Battlefront lansert. Er du storfan av stjernekrigene, har du mange timer moro foran deg.

Flerspiller
Battlefront er nærmest som en gave til fansen. Tematisert sitter alt som det skal fra våpen, karakterer, kjøretøy og ikke minst musikken som setter et ekstra preg på intense flerspillerkamper.

Annonse


I spillet er det to hoveddeler: vanlig flerspiller med en rekke forskjellige spillmoduser, oppdrag som inneholder et treningsmodus og ulike samarbeidsmodus, i tillegg til at man kan utfordre enn venn.

Flerspiller har blant annet klassiske «deathmatch», «Walker Assault» som kan minne om Rush-modusen fra Battlefield og du kan også delta i intense «dogfights» i skyen i modusen «Fighter Squadron».

Spillet følger vanlig progresjon ved at man mottar erfaringspoeng etter hver runde, disse kan man bruke på nye våpen, tilpasse karakteren sin og såkalte stjernekort underveis som man når høyere nivåer.

Stjernekort kan brukes i tillegg til hovedvåpenet og kan for eksempel være en håndgranat eller et spesialvåpen. For hver gang man har brukt et sjernekort må man vente til kortene regenereres, fra rundt 10 sekunder og oppover, før de kan brukes på nytt. Det er også spesialkort som man kan plukke opp underveis som kan brukes én gang.

Områdene er varierte.
Områdene er varierte.

Kort og våpen
Stjernekortet flest spillere sitter og venter på, er Hero-kortet, eller heltekortet, som inneholder en av heltene fra spillserien.Blant annet Luke Skywalker, Han Solo, Darth Vader og Princess Leia. Får man en av disse, er man det nærmeste man kommer superhelt.

Her tåler man mye mer enn andre, og våpnene, enten det er skytevåpen eller lasersverd, er mye kraftigere. Heltekortet er ikke tidsbegrenset og man er helt til man dør.

Velger du ikke å ha et ekstra våpen som stjernekort, har du i teorien kun ett håndvåpen når du går ut i krig.

Det er totalt elleve standardvåpen, eller blasters som de kalles i spillet. Disse varierer fra pistoler, hagler og til skarpskytterrifler. Mange vil sikkert mene at elleve våpen er for lite, inkludert meg, men dette er nok noe som vil utvides med tiden, og nye utvidelsespakker som spillerne må betale for. Det for så vidt allerede annonsert en gratis utvidelsespakke.

Battlefront byr på storslagne kamper på slagmarken.
Battlefront byr på storslagne kamper på slagmarken.

Lite innhold
Er det en ting DICE har vært kjent for fra Battlefield-serien, er det den fantastiske lydproduksjonen – atter en gang beviser de for alvor at de også mestrer dette på en utmerket måte også denne gang. Lydeffektene og musikken, ikke minst, er fantastisk i Battlefront.

Det er et deilig kaos med laserlyder og eksplosjoner 360 grader rundt deg mens du forsøker å få oversikt og slå tilbake mot fienden, blandet med den legendariske Star Wars-musikken, som ser ut til å nå sitt klimaks til rett tid hver eneste gang, gir det en fryd å spille spillet til tider.

Det er totalt 12 kart ved lansering, som i for seg er greit, men jeg sitter med inntrykk at jeg spiller på de samme hele tiden og det er dårlig variasjon i kartroteringen, men også kartdesignene. Det er veldig mye snø, for å si det sånn.

Uansett er det vanskelig å dømme kartene etter en kort testperiode. Kart som du digger i starten, kan ofte bli en pest og en plage etter hvert som man spiller og vice versa. Totalt sett sitter jeg igjen med et godt inntrykk av kartene. Dice demonstrerer at de fortsatt kan dette med kartdesign.

Ta kampen til himmelen i egen dog fight-modus.
Ta kampen til himmelen i egen dog fight-modus.

Nydelig grafikk
Star Wars Battlefront er bygget på DICE imponerende spillmotor: Frostbite 3. Noe som gir en absolutt herlig grafikk, selv på Xbox One i 720p som vi har brukt for å teste spillet. Det er et visuelt vakker spill og står på ingen måte tilbake på grafikkfronten mot andre storspill denne høsten.

Alt fra ørkenområende via snøbrettene til de dype skogene er en fryd å navigere i. Har man tid en stakket stund, kan man gjerne stoppe helt opp og bare nyte den fantastiske utsikten.

Darth Vader er selvsagt på plass.
Darth Vader er selvsagt på plass.

Konklusjon
Det har vært store forventinger til EA og DICE og comebacket til Star Wars Battlefront. Er du tilhenger av serien og er glad i skytespill i førsteperson, vil du mest sannsynlig omfavne Battlefront med glede. Kall det gjerne en gavepakke til fansen.

Hvis du derimot ikke har vært noe tilhenger av serien, vil det enkelt være nok et førstepersonskytespill som ikke nødvendigvis byr på så mye nytt og unikt.

Grafikken og lydeffektene er i ypperste klasse og den ikoniske Star Wars-musikken setter på ingen måte demper på stemningen i spillet, selv om jeg aldri har vært komfortabel med bakgrunnsmusikk i skytespill. Men her fungerer det som bare pokker og gir til tider en liten god gåsehudfølelse i kroppen.

Kartene og modusene er varierte, og selv om det er mange spennende og intense spillmoduser, er det altfor få kart. Riktignok kommer det en bråte med tilleggspakker fra EA og DICE med nye kort og annet innhold, men det bør fortsatt være mer omfattende nå – ikke om et halvt år.

Det er dette punktet Battlefront svikter på; jeg er nemlig usikker på om det er nok innhold til at jeg vil komme tilbake om to måneder, og det uten at jeg er nødt til å kjøpe nok utvidelsespakke.

For ikke å glemme at Star Wars Battlefront ikke inneholder en egen historiedel, som både er et stort savn for både meg og svorne tilhengere av serien.

Karakter: 7/10.

+ Grafikk
+ Lyd og musikk
+ Underholdende
+ Balanserte våpen og kart

– Ingen historiedel
– Lite innhold
– Ikke lagt opp til samarbeid

Er du glad i skytespill i førsteperson bør du lese vår anmeldelse av Black Ops III. Er du mer av utforsker- og rollespilltypen, har vi også testet Rise of the Tomb Raider og Fallout 4.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse