Med denne har du tilkobling uten dekning

GoTenna lar deg sende tekstmeldingen selv uten dekning.
GoTenna lar deg sende tekstmeldingen selv uten dekning.

Har du befunnet deg på et sted uten dekning og gjerne skulle ha sendt en tekstmelding til en person i nærheten?

Oppdatert 29.11 kl. 13.20:

Som en av våre lesere påpeker, bruker GoTenna VHF-nettet 151-154 MHz som krever konsesjon, så da spørs det om GoTenna kan brukes i Norge.

Annonse

Walkie-talkie
GoTenna er et produkt som hjelper folk å kommunisere selv om du verken har Internett- eller mobildekning. Ved å laste ned den tilhørende appen til din smarttelefon og koble den til GoTenna-enheten kan du sende SMS-er og dele posisjonen selv om du ikke er på nett.

Rekkevidden er begrenset, så du kan ikke sende SMS hjem til mor i Oslo mens du befinner deg midt på Hardangervidda, men den kan brukes til å kommunisere med andre i gruppen din eller personer i nærheten av deg.

Les også: Disse naboene laget deres egen internettjeneste.

Rekkevidde
I storbyer som New York, er rekkevidden begrenset til noen få kvartaler eller en kilometer, ifølge produsenten, mens i mer åpne landskap rapporterer de om en rekkevidde på godt over fem kilometer.

GoTenna koster 199 dollar, omtrent 1700 kroner, per par, men de kan også kjøpes individuelt. For øyeblikket er det ingen abonnentsavgift på GoTenna, men produsenten forteller at de vurderer mulighetene.

 

Kilde:
TechCrunch

Annonse
Annonse