Så bra er en av de største Bluetooth-høyttalerne på markedet

Marshall Woburn spiller veldig høyt. Samtidig er den ikke vond å se på, selv om vi skjønner at alle nok ikke elsker utseende. Takket være mange tilkoblingsmuligheter og et morsomt lydbilde, er dette et godt kjøp.
Marshall Woburn spiller veldig høyt. Samtidig er den ikke vond å se på, selv om vi skjønner at alle nok ikke elsker utseende. Takket være mange tilkoblingsmuligheter og et morsomt lydbilde, er dette et godt kjøp.

Det svenske selskapet Zound Industries har fått ansvaret for å lage Marshall-lydprodukter for hjemmemarkedet, også for de som ikke er hobby-gitarister som leker Slash.

Funker dette, da?
Jeg liker god lyd, og innrømmer at jeg var skeptisk til produktet – også fordi jeg lekte Slash på gutterommet med Marshall gitar-forsterkere.

Marshall har vært alle verdenskjente rocke-gitarister sitt «go-to»-merke i tiår. Dette er derfor et varemerke med stolte og høylytte tradisjoner.

Annonse

Kan virkelig en Bluetooth-høyttaler klare bragden å ikke gjøre et legendarisk merke til skamme?

La oss se hva vi kan plage naboen med:

* Klasse D forsterker: 2x20W + 1X50W
* 200 watt RMP
* 1″ 2x diskant-høyttalere
* Hovedfrekvenser: 50-60HZ
* Frekvensområde: 35-22.000Hz
* 3,5 mm, Bluetooth (og aptX) optisk og RCA (for vinyl-hipsteren i deg)
* 40,1 x 20 x 30,7 cm
* 7,9 kg
* 100-240V-/200W

Pris: 3600 kroner. Kun 3,5 mm-kabel følger med.

Upåklagelig førsteinntrykk.
Upåklagelig førsteinntrykk.

Trinnløs justering rocker!
Trinnløs justering rocker! Pluss for fet på-knapp.

Lyden
Du vil bli overrasket over hvor mye det er av alt, om du ikke vet hva merket representerer. Det øses på med bass, diskant og mellomtone. Dette er ikke en nøytral høyttaler, det overrasker ikke, men den kunne godt latt å være personlig.

Men; Marshall skal spille høyt og være mer av alt. Dessuten blir det noe meningsløst med høyttalere til noen tusenlapper som er kjedelige, det er ikke snakk om så mye penger at man ikke kan ha et sett med skikkelige høyttalere i tillegg. Så bra lyd får man ikke til under 5000 kroner som samtidig er halvveis bærevennlig. Minus for at den ikke har bærereim på toppen som Marshalls gitar-forsterkere.

Design
Direkte lett er den altså ikke, men så er altså kvalitetsfølelsen til å ta og føle på samtidig som det er plass til ganske store elementer.

Et hardt gummi-materiale dekker overflaten, mens Marshall-logoen skinner i sølv. Det er skikkelig lekkert. Man ser og føler noen har gjort seg flid med produktet.

Baksiden er det verre med. Den svarte bakplaten huser komponentene og en haug med juridisk, usexy tøv.

Vi testet den hvite modellen som ikke passer inn i den svarte TV-hylla våre, men den er subtil nok til å passe inn de fleste andre steder.

Det er ikke oss imot å analog-koble. Den tar seg som sagt god ut.
Det er ikke oss imot å analog-koble. Den tar seg som sagt god ut. Grillen er av vevd bomull, ikke plast.

Konklusjon
Det svenske selskapet har ikke gjort skam på Marshall-merkevaren. Woburn spiller høyt (sitt 1 meter fra, ha lydkilden på 100 prosent volum og skru opp til 4 av 10), har et nydelig design med smarte lydkontrollere, og har atpåtil et detaljert lydbilde vi trodde kom til å drukne i slapp bass.

Det gjør den ikke: bassen er med. Litt av problemet er at alt er veldig med, og da kan det bli litt masete. Fordelen er at detaljer og bass kommer frem også når man spiller lavt, så det er en balansegang her de kommer ganske godt ut av.

Morsom, og det fagpersonene ofte kaller «engasjerende lyd» produseres. Totalsett er lyden så god at vi hører de samme detaljene med B&W P7-hodetelefoner, men ikke like god totalsett.

Neida, de er langt unna å erstatte loudspeakers, men kombinasjonen lyd, tilkoblingsmuligheter, design og en robust kvalitetsfølelse gjør at vi fort ble glade i Woburn, selv om vi egentlig ikke, som musikk-fans, har lov til å si at et Kina-produsert (designet i Sverige!) produkt med Marshall-logo gjør oss veldig glade.

9/10

+ Spiller høyt
+ Detaljerikt lydbilde
+ Trinnløs volum, bass og diskant-kontroll på toppen
+ Nok tilkoblingsmuligheter
+ aptX trådløs musikkstrømming for litt bedre strømmekvalitet (ikke iPhone)
+ Nydelig design
+ Utskiftbar 3,5 mm-plugg
+ Robust
+ Utseende: en ekstra subjektiv affære denne gang

– Smalt lydområde
– Mangler bærereim på toppen
– Utseende: en ekstra subjektiv affære denne gang

På baksiden finner du RCA og optisk, samt en strømsparefunksjon du aldri kommer til å bruke (denne er ikke batteridreven).
På baksiden finner du RCA og optisk, samt en strømsparefunksjon du aldri kommer til å bruke (Woburn er ikke batteridreven).

Annonse
Annonse