Jakub F kunne ikke betale piratboten sin.
Jakub F kunne ikke betale piratboten sin.

Annonse


Denne nettpiraten kunne ikke betale boten

Hva skjer egentlig når nettpiraten ikke kan bla opp?

Nettpirat
Den tsjekkiske nettpiraten, kun kjent som Jakub F, ble i september kjent skyldig for å delt piratkopiert materiale over nett. Han skal ha delt lenker på diverse fora der personer kunne laste ned piratkopiert materiale – blant annet Microsoft Windows.

Det var rettighetsorganisasjonen Business Software Alliance (BSA) som sporet ham opp og saksøkte ham. De involverte selskapene, Microsoft, HBO, Sony Music og Twentieth Century Fox, estimerte med at Jakub hadde gjort skade for 373 000 dollar, 3,2 millioner kroner, men piraten Jakub kunne ikke betale.

Video
I stedet for å betale summen til BSA, har de inngått en annen type avtale. Jakub F godtok å stille opp i en antipiratkampanje der han forteller om sitt liv som nettpirat: «The Story of My Piracy».

Annonse


Men det er en liten hake. Hvis ikke videoen når 200 000 visninger, kan Jakub F allikevel bli nødt til å betale en mindre bot til BSA.

– Hvis jeg promoterer historien min og videoen får minst 200 000 treff, vil jeg bare sone den generelle delen av straffen, forklar Jakub.

Når dette går i trykken, har videoen blitt vist 137 032 ganger på fire dager.

 

Kilde:
TorrentFreak

Annonse