Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Ifølge Gartner er Windows 10 en suksess blant bedrifter. (Ill.: Martin Kynningsrud Størbu)

– Windows 10 er en suksess blant bedriftene

Utrullingen går i rekordfart, skal vi tro Gartner.

Samtidig som Windows 10 er blitt installert over 120 millioner ganger på drøyt tre måneder, spår Gartner enorm vekst i bedriftsmarkedet.

Suksess
Analytikerne i Gartner anslår at halvparten av bedriftene med Windows, kommer til å begynne oppgraderingen til versjon 10 innen kort tid. Tallene baseres på samtaler som analytikeren Steve Kleynhans har hatt med ulike selskaper.

Som regel er bedrifter sent ute med å oppdatere til nye versjoner, men denne gangen virker pipen å ha fått en annen lyd, ifølge Kleynhans.

1 milliard
Han forteller at det uansett kan være en grunn til å foreta oppdateringen i et sakte tempo, da overgangen fra Windows 7 og 8 er betydelig lettere enn den var fra XP.

I rapporten til Gartner kommer det også frem at det er et større behov for nye enheter, som 2-i-1-maskiner og nettbrett.

Hvis Gartners analyse viser seg å stemme, kommer overgangen til Windows 10 til å overgå både Windows 7 og 8, ifølge IDG.

Microsoft på sin side har satt et mål om at 1 milliard enheter kommer til å kjøre Windows 10 i løpet av tre år, dette inkluderer PC, nettbrett, IoT-enheter, smarttelefoner og Xbox One.

 

Kilde:
IDG

Stikkord: windows10