Apple ønsker ikke å smelte sammen iOS- og OS X-grensesnittene. Microsoft gjør det motsatte og har ett OS for alle enheter - til og med Microsofts nye mobiler kan bli en Windows 10 PC.
Apple ønsker ikke å smelte sammen iOS- og OS X-grensesnittene. Microsoft gjør det motsatte og har ett OS for alle enheter - til og med Microsofts nye mobiler kan bli en Windows 10 PC.

Annonse


Apple: – Mac og PC er ikke det samme

I et intervju med Independent.ie utbroderer Tim Cook mer om hvorfor han ikke vil smelte sammen MacBook og iPad.

For mye frem og tilbake med hendene
Vi tester for tiden selskapets brett som selskapet posisjonerer som en laptop-erstatter.

Konklusjonen etter noen dager med testing er at den kommer nærme på noen områder, men faller fra på andre. La oss si at at vi ikke hadde sagt nei til en trackpad, eller i hvert fall et tastatur som fungerer skikkelig.

– Nå har jeg kun med meg en iPad Pro og iPhone når jeg reiser, fortalte Cook til studentene ved Trinity College. Det er greit det Cook, men bruker du den til? Kun epost og Safari?

Annonse


– De får det ikke til
– Det er et produkt som prøver for hardt å gjøre for mye. Det prøver å både være et nettbrett og en bærbar PC, og det lykkes i å være ingen av delene, hevdet Tim Cook onsdag denne uken når han refererte til Surface.

– Vi føler veldig sterkt for at våre kunder ikke ønsker at vi skal lage et produkt som er en blanding av Mac og iPad. Det du ender opp med å gjøre, eller som i hvert fall vi er redde for, er at ingen av opplevelsene blir så gode som kunden ønsker. Derfor ønsket vi å lage det beste brettet i verden og den beste Mac-en i verden. Hadde vi smeltet sammen begge, hadde ingen av dem oppnådd noe som helst.

– Ikke samme greia
Når Cook ble intervjuet av The Telegraph tidligere i uken spurte han retorisk «hvorfor i all verden kjøpe en PC? Jeg skjønner det ikke». Nå viser det seg at han ikke overraskende siktet til Windows-PC-er, og ikke MacBook og iMacs.

– Vi ser ikke på Mac og PC som det samme, sa Cook, uten at han forklare hvorfor.

Kjapp
– Det er sant at forskjellen mellom X86 og A-serien vår er mye mindre enn noensinne. Når det er sagt prøver vi å legge til rette for det faktum at folk bruker både iOS- og Mac-produkter. Vi har forbedret visse funksjoner og gjort dem sømløse på tvers av enhetene.

Det er avslørt at iPad Pro har svært god grafikk-ytelse, og yter på linje med MacBook Pro og MacBook.

Cook ble spurt om elbiler, men ville ikke si noe utover at fokus på grensesnitt er svært viktig.

 

Kilde:
Independent.ie

Annonse