De tror disse PC-selskapene dør ut innen to år

IDC tror to av disse selskapene dør innen et par år: Acer, Asus, Toshiba, Samsung, Tsinghua Tongfang eller Fujitsu. Avbildet: En av Asus sine gaming-laptoper de selger godt av.
IDC tror to av disse selskapene dør innen et par år: Acer, Asus, Toshiba, Samsung, Tsinghua Tongfang eller Fujitsu. Avbildet: En av Asus sine gaming-laptoper de selger godt av.

IDC hevder en rekke tradisjonelle dataselskap står i faresonen for å dø ut innen få år. Asus- og Acer sjefene svarer nå på påstandene.

Oppdatert,

Vi beklager vi skrev IDG. Vi mente selvsagt IDC.

Annonse

PC-markedet krymper, noen kommer til å forsvinne
Stadig flere holder seg til mobil, laptop og/eller nettbrett 90 prosent av tiden, mens kun de mest dedikerte kjøper gaming-beist. Dette er en trend som kommer til å akselerere.

Analyseselskapet IDC som fortløpende følger med på PC-markedet, hevder i en fersk rapport at to av disse selskapene forsvinner innen to år: Acer, Asus, Toshiba, Samsung, Tsinghua Tongfang eller Fujitsu.

De fire største på topp-ti-listen kommer til å overleve ifølge samme rapport,  og det er nemlig Lenovo, HP, Dell og Apple.

For dyrt for Acer å aggressivt dytte laptoper
Acer-grunder Stan Shih er selvsagt ikke enig i dette, og påpeker at selskapet hans har lavere kostander enn konkurrentene, og av den grunn kommer til å klare seg.

Grunderen peker på Lenovo som et selskap han tror kommer til å slite, fordi de prøver for hardt å få laptop-markedsandeler. Ifølge Shih er dette en strategi som er dyrere enn den smaker, spesielt når markedet for bærbare krymper, påpeker han.

– Vi skal bli størst på laptoper!
Også Asus-sjef Jerry Shen har fått med seg hva IDC spør om selskapet hans, men han svarte offensivt, og kjører motsatt strategi til tusen: – Vi skal bli den største laptop-produsenten innen 2017!

Shen forklarer at selskapet er klar over lavere salg av laptoper, og har derfor justert ned produksjonen og hva de tror de kommer til å selge. I første kvartal 2015 sendte de avgårde 13,9 millioner bærbare. Likevel spås det at salget i fjerde kvartal øker med 5,2 millioner enheter, noe som er  lavere enn fjorårets fjerdekvartal – da klarte de å dytte ut 20,3 millioner enheter.

Gaming-laptoper fra Asus tar av
Hva angår neste år tror Shen at laptop-salget blir flatt, men at de kommer til å hente seg opp noe totalsett i forhold til fjoråret. Gaming-laptoper og ZenBook-serien har gjort det godt. 40 prosent av kraftige gaming-laptops med Nvidia GTX-skjermkort leveres faktisk av Asustek for tiden.

Salget av gaming-laptops kommer til å doble seg i 2015 sammenlignet med fjoråret. ZenBook-produksjonen skal øke 200 prosent totalt i 2015, mens veksten neste år forventes å være minst 100 prosent.

Kilder:
Digitimes
Digitimes

Annonse
Annonse