Dette må du gjøre for maksimal Fallout 4-moro

Fallout 4 lanseres tirsdag neste uke.
Fallout 4 lanseres tirsdag neste uke.

Tidligere i uka skrev vi om hvordan du enkelt kan få merkbar bedre grafikk i PC-versjonen av Fallout 4.

Hakking
Eurogamer har testet ytelsen i spillet på PlayStation 4 og Xbox One, som viste at begge plattformene lå på 1080p og 30 bilder per sekunder – med visse variable resultater.

Begge konsollene har også problemer med å opprettholde bildefrekvensen, men verst er det på Xbox One, som har noe Eurogamer beskriver som «makro-hakking» som er relatert til spillets bakgrunnsstrømmingsteknologi.

Annonse

Flaskehals
Eurogamer peker mot harddisken som problemet. Begge konsollene har en 500 GB-harddisk på 5400 rpm, men hakkingen og forsinkelsene ser ut til å kun gjelde Xbox One-versjonen.

– Etter hyppig testing, ser det ut som problemet er relatert til en lagringsflaskehals på Microsofts plattform, skriver Eurogamer.

Den beste løsningen på problemet, ifølge Eurogamer, er å bruke en SSD som ekstern lagring og kopiere spillet over til den. Problemet er at SSD-er ikke er rimelige.

Vent på oppdatering
Den andre og litt mer lommebokvennlige løsningen, er enten en harddisk på 7200 rpm eller en hybrid-SSHD som består av en harddisk på 5400 rpm og en mindre SSD-cache.

Selv om ikke hakkingen er helt borte, viser testen til Eurogamer at bildefrekvensen på begge versjonene er mye mer stabil enn tidligere.

– Totalt sett har 7200 rpm-disken et overtak på SSHD-en, men det er deler som ser ut til å bli forbedret mer med hybriddisken, skriver Eurogamer.

Nettsiden anbefaler å vente på at Bethesda skal lansere en oppdatering til konsollversjonene, som forhåpentligvis fikser problemene. Klarer du ikke å vente, er kanskje bytte av lagringsdisk det beste valget.

Se den omfattende harddisk- og SSD-testen i videoen under.

 

Kilde:
Eurogamer

Annonse
Annonse