Uncharted-spillene, først lansert til Playstation 3, er verdt å få med seg på Playstation 4 uansett om du har spilt spillene før på PS3.
Uncharted-spillene, først lansert til Playstation 3, er verdt å få med seg på Playstation 4 uansett om du har spilt spillene før på PS3.

Annonse


Uncharted er fremdeles noe av det aller beste til Playstation

Vi visste at vi kom til å glede oss Unhcarted-spillene i opppuset utgave til Sonys nyeste konsoll, men ikke at det skulle bli så moro.

Koselig
Man vet man er glad for å vende tilbake når man plystrer åpningsmelodien. Det er nøyaktig hva som skjedde når vi startet opp Uncharted på Playstation 4, mange år siden sist gang, den gang på Playstation 3.

Alt er bedre i disse tre oppdaterte versjonene. Spesielt de to siste spillene skinner. De fungerte fint på Playstation 3, men de demonstrerte samtidig at Naughty Dog visste å utnytte absolutt all kraft i Sonys forrige konsoll.

Man merker hvor mye kraftigere Playstation 4. De drar nemlig spillene rundt uten problemer med seksti bilder i sekundet, og det med kraftig oppdatert grafikk. Ikke at Sonys nyeste ikke jobber med saken, fra man starter opp Uncharted 2 er viftene så og si aldri stille.

Annonse


Historiene er som alltid underholdende, og stemmeskuespillet fabelaktig.
Historiene er som alltid underholdende, og stemmeskuespillet fabelaktig.

Uncharted – Drake’s Fortune
Det første du merker er grafikken som flyter silkemykt avgårde fra start til slutt. Den gode ytelsen er backet opp av bedre teksturer, effekter og skikkelig kantutjevning. Sistnevnte var det lite av på forrige generasjon.

Animasjonene er svært gode. Ansiktsutrykkene fabelaktige. Uncharted-serien er etter vår mening de eneste spillene som gjør ansiktsanimasjoner bedre enn Half-Life 2. På Playstation 4 ser de bedre ut enn noengang.

Uncharted er en flott oppvarming til de to neste spillene. De løfter virkelig universet til et nytt nivå. Uncharted er fortsatt et kvalitetsspill, men de to nyeste er samtidig så gode at selv enern kommer i skyggen av dem.

Ingen over, ingen ved siden: action-sekvensene er fortsatt svært gode.
Ingen over, ingen ved siden: action-sekvensene er fortsatt svært gode.

Uncharted 2: Among Thieves
Oppfølgerens åpningsskvens er mesterlig regissert som bare bikkjene kan. Det er tydelig at disse folkene har full kontroll over utviklerverktøyene til Playstation 4. Vi vet ikke hvordan de har klart det, men den snødekte starten får oss til å fryse med Nathan.

Toern er mye mørkere dramaturgisk, og en stor evolusjon på alle måter. Kreative og smarte verdener sørger for å underholde for hver meter av spillets oppdaterte grafikk, som også i toern flyter avgårde i silkemyke 60 bilder i sekundet, samtidig som skyggene er mye bedre. Det samme er detaljnivået.

Dessuten flyter historiedelen bedre, også i takt i med spillbarheten, for kontrollen sitter som et skudd.

Også lyden er bedre i Uncharted 2, og bedre enn de fleste helt nye spill på markedet på dagens konsoller. Det er bare å glede seg til mørke oppdrag med hodetelefoner. Vel, det er bare å glede seg til alle oppdrag uansett hvor man befinner seg; alt fra storbyer lagt i ruiner av krig, til snødekte Nepal.

Unhcarted 2 er ikke bare mye bedre enn det første spillet på alle måter, og det etter et spill som allerede var et mesterverk når det kom, men det er også mye, mye større. Godteri.

Det er bare å glede seg til å utforske.
Det er bare å glede seg til å utforske.

Uncharted 3: Drake’s Deception
Det siste spillet i serien ble jeg av grunner jeg ikke kan forklare ikke ferdig med forrige gang. Tiden gikk, og jeg tenkte at jeg kunne spare «det siste» spillet i serien til Playstation 4.

Urbant og eksotisk er det i siste del av serien til PS3, samtidig som kampsystemet er oppgradert til å minne om Batman. Det funker bra i kombinasjon med miljøet og objekter man kan skade pøbelen med.

Animasjonene, spesielt i mellomsekvensene, og stemmeskuespillet er nesten på Pixax-nivå på underholdningsskalaen. Totalsett er hele opplevelsen oppgradert og vel verdt å få med seg før Uncharted 4 lanseres 18. mars, kun til Sonys nyeste.

Konklusjon
Hele serien er en nytelse fra start til slutt, og nok en gang grunn god nok til å kjøpe en Playstation.

Dette er sjarmerende eventyr-action som enda ikke er matchet, og som derfor står igjen som den beste action-trilogien som er laget til Playstation.

Vi gleder oss masse til Uncharted 4, ikke minst etter å ha sett hvor heftig det så ut på årets E3.

Terningkast: 6.

+ Fortsatt uforglemmelig
+ Flyter silykemykt
+ Mye bedre grafikk
+ Spillbarheten står ikke tilbake for nye spill
+ Tilgang til Uncharted 4-flerspiller-beta-en i desember

– Mangler flerspiller

Det eneste vi savner er flerspiller.
Det eneste vi savner er flerspiller.

Annonse