Bitcoin er nominert til «Nobelprisen i økonomi»

Bitcoin og skaperen Satoshi Nakamoto er nominert til Nobels minnepris i økonomi.

En UCLA-professor har nominert mannen bak bitcoin til å vinne Sveriges Riksbanks økonomipris til minne om Alfred Nobel, som oftest kalt Nobelprisen i økonomi.

Ukjent
Problemet med nominasjonen er at ingen faktisk vet hvem Satoshi Nakamoto virkelig er. Navnet er et pseudonym og intens granskning har ikke klart å avsløre mannen bak navnet.

Det har derimot ikke hindret UCLA-professoren Bhagwan Chowdhry å nominere Nakamoto og bitcoin til Nobels minnepris i økonomi.

Annonse

– Revolusjon
«Oppfinnelsen av bitcoin – en digital valuta – er intet annet enn en revolusjon. Det har mange fordeler sammenlignet med både fysisk og digital valuta. Den er sikker, kan deles inn i millioner av mindre enheter og kan overføres på en sikker måte nesten øyeblikket fra en person til en annen uten at myndigheter, banker eller andre hindrer transaksjonshastigheten og kostnadene», skriver Chowdry.

Nobelkomiteen kan ikke dele ut prisen til en ukjent person, så det er usikkert hvordan de vil håndtere denne nominasjonen. Uansett er det en stor bragd for skaperen og bitcoin at de i det hele tatt er nominert til den prestisjefylte prisen.

 

Kilde:
IDG

Annonse
Annonse