Denne boksen vokter deg og alle dingsene dine

Cujo er en liten boks du kobler til hjemmenettverket og som trådløst kan følge med på over 50 enheter samtidig.

Cujo er en intelligent liten boks som skal sørge for å holde dingsene og nett-kontoenen dine unna nett-kriminelle, virus og trojanere.

Holder oversikten på nettet ditt
Prosjektet er på IndieGoGo der de har hentet inn over 217 000 dollar. Dingsen hevder å kunne beskytte dingsene dine og ditt digitale liv, men man må fortsatt sørge for å ha antivirus:

«Cujo undersøker ikke hva som er på PC-en din, men ser på trafikk som kommer og går på PC-en din og andre enheter», forklares det på prosjektets nettside.

Annonse

Men hvordan vet dingsen om det er fare på ferde på en enhet? Jo, ved å kartlegge nettet og den normale trafikken. Om boksen plutselig finner avvik i trafikken, som blant annet kan komme av skadevare, varsler den deg. Den inspirerer også pakkene som sendes over nettet ditt.

Hva med personvernet?
«Cujo ser det meste av trafikken din, men vi kan ikke se kryptert informasjon fra banker eller sosiale medier. Vi samler metadata-headers basert på dyp pakke-inspeksjon. «Raw deep packet»-inspeksjonsinformasjon sendes aldri fra Cujo og lagres heller ikke. Når Cujo publiserer metadata-ene, er det viktig at den er kryptert og anonymisert.»

Cujo selges for 49 dollar. De første enhetene sendes kunder i februar/mars 2016.

Med appene er du alltid oppdatert
Med appene er du alltid oppdatert

Cujo hevder å være en alt-i-ett-vokter.
Cujo hevder å være en alt-i-ett-vokter.

 

Kilde:
Indiegogo

Annonse
Annonse