Facebook endrer «ekte navn»-regelen

Facebook endrer nå ekte navn-politikken.
Facebook endrer nå ekte navn-politikken.

Facebook har en streng politikk når det gjelder navnebruk på tjenesten.

Mottatt klager
For å opprette en Facebook-konto, krever selskapet at du benytter deg av ditt ekte navn. Ifølge Facebook er dette for å forhindre nettmobbing og gjøre brukerne mer ansvarlige.

Etter å ha mottatt klager fra flere hold, blant annet transkjønnede som har valgt et nytt navn i forbindelse med deres «kjønnsbekreftende behandling» og har støtt på problemer ved navneendringen på Facebook, uttaler selskapet at de vil endre på praksisen.

Annonse

Autentiske navn
Facebooks Alex Schultz skriver at selskapet nå vil legge til nye verktøy som skal gjøre det enklere for brukere å bekrefte deres virkelig navn når de oppretter en konto, men samtidig gjøre det vanskeligere for nettroll å angripe individuelle brukere.

Når brukere blir bedt om å bekrefte navnet, kan de legge til ekstra informasjon for å bekrefte det, mens de som ønsker å rapportere et navn, må også legge til mer informasjon om hvorfor de rapporterer navnet.

Shultz skriver at de vil starte testingen av det nye verktøyet i desember, som inkluderer «autentiske navn» i stedet for «ekte navn», slik det er nå.

 

Kilder:
The Telegraph, Scribd

Annonse
Annonse