Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Automatisk sikkerhetskopiering av apper i Android. (Ill.: Android/Facebook)

Slik sjekker du de sikkerhetskopierte appene i Android 6

Enkel oversikt over apper.

Den nye, automatiske sikkerhetsoppdateringen av apper i Android 6, er kanskje ikke så godt kjent for alle.

Automatisk
Funksjonen heter «Auto Backup for Apps» og lagrer all data, innstillinger og innloggingsinformasjon i Google Drive, og til og med bannervarslinger vil reaktiveres uten at brukeren trenger å foreta seg noe. Så fremt utvikleren har implementert det.

Slik finner du frem til sikkerhetsoppdateringene:

  • Åpne Drive-appen.
  • Velg Settings/Innstillinger.
  • Deretter velger du Manage backups/Håndter sikkerhetsoppdateringer.

Der kan du se en liste over apper som for øyeblikket er sikkerhetskopiert til din konto. Dessverre kan du ikke gjøre noe med appene på listen, men uansett viser det hvilke apper som faktisk er blitt sikkerhetskopiert.

Begrenset støtte
Den automatiske sikkerhetskopieringen av app-data er veldig genial for brukere, men dessverre ser det ut til at få apper faktisk har implementert denne løsningen.

Ars technica har gjort en test der de lastet ned 200 apper, og resultatet var nedslående. Kun ti apper inneholder den nye API-en, API 23, som gjør det mulig med sikkerhetskopieringen. Seks av de ti appene har valgt bort sikkerhetskopieringen, mens én app krasjet på Marshmallow-enheten til publikasjonen.

Da gjenstår det kun tre apper som støtter den nye API-en, eller 1,5 prosent av appene. De tre appene som har støtte er Instagram, Dubsmash og Zedge Ringtones & Wallpapers.

Les også: Den beste Android 6-funksjonen har du ikke hørt om.

 

Kilde:
Cnet

Stikkord: Android6, Sikkerhetskopiering