Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Qualcomm utvikler en brikke som skal gjøre IP-kameraene enda smartere. (Ill.: Qualcomm)

Qualcomm-brikke skal lage virkelig smarte kameraer

Nå skal kameraene bli enda smartere.

Det finnes allerede sikkerhetskameraer som starter opptak i det de registrerer bevegelser og kan gjenkjenne objektet på skjermen ved å koble seg til skyen.

Smartere
Qualcomm mener at det er en tungvint løsning og utvikler nå kameraer som skal gjenkjenne det de filmer uten å måtte koble til Internett til enhver tid.

– Nåværende kameraer yter ikke så bra, både når det gjelder oppløsning og muligheter. For eksempel har de problemer å med å skille mellom en bil som kjører forbi, eller en person som beveger seg mot kameraet, forteller Qualcomms Raj Talluri til Mashable.

Qualcooms Snapdragon 618 IP-kameraplattform kan foreta analyseringen direkte i kameraet, så ansiktsgjenkjenning, objektgjenkjenning og sporing av objekter blir gjort uten å koble til skyen.

Neste år
– Først og fremst kan vi forbedre bildekvaliteten litt, men vi kan også gjøre det enda mer intelligent så det er færre falske «meldinger» som går over nettverket, forteller Talluri.

Kameraene går på batteri, men skal inneholde en forbedret batterihåndteringsfunksjon. De kommer også med støtte for både LTE og Wi-Fi. Ifølge Talluri vil de første enhetene lanseres i løpet av det første halvåret av 2016.

 

Kilder:
Mashable, Qualcomm