Amazons strømmeboks er helt OK den, men å kjøpe den med spillkontroller angrer vi på. Heldigvis kan vi også bruke TV-fjernkontrollen, men da mister vi stemmestyringen.
Amazons strømmeboks er helt OK den, men å kjøpe den med spillkontroller angrer vi på. Heldigvis kan vi også bruke TV-fjernkontrollen, men da mister vi stemmestyringen.

Annonse


Film-pannekaka fra Amazon er nærme å være en vidundermaskin

Amazon lanserte en haug produkter i september, derav nye Fire TV-modeller.

Vi valgte en Fire TV med gamepad (den såkalte «Fire TV Gaming Edition» som også kommer med et 32GB minnekort) for å finne ut hvor langt, eller kort, selskapet har kommet siden de startet som maskinvare-selskap i 2011 med lanseringen av Kindle Fire med Android.

Merk: med unntak av Kindle sender ikke Amazon sine dingser til Norge.

Det beste med Fire TV
Styrken til boksen er uten tvil innholdsutvalget som består av følgende topp-tjenester:

Annonse


* Netflix
* Amazon Video
* HBO Now
* Hulu
* YouTube
* Vimeo
* Utvalgte amerikanske kanaler. Blant annet History Channel, Showtime og PBS.

HBO og Netflix i samme boks? Ja, takk. Dette var hovedgrunnen til kjøpet vårt, men også fordi vi har Amazon Prime som gir ytterligere tilgang til TV og film via Amazons bibliotek. De nyeste filmene tar de betalt for.

Ikke bedre apper
HBO-appen kunne med fordel vært mye bedre. Amazon har neppe strenge retningslinjer, er vi redd, derfor presenteres ikke innholdet basert på hva vi liker eller så sist, dette er et statisk grensesnitt som ikke engang viser de nyeste episodene i en serie kronologisk. Dette betyr at vi må bla laaangt med fjernkontrollen for å finne den nyeste Real Time with Bill Maher eller Last Week Tonight With John Oliver-episoden.

Netflix-appen bare fungerer, mer eller mindre akkurat som versjonen som er innebygget i Sony TV-en vår. Den er bittelitt kjappere, og det er det -man handler altså ikke Fire TV for en app, man handler den for å samle det meste på ett sted.

Spill, og en rotete app-butikk
Du finner også spill til boksen, men navnet («Fire TV Gaming Edition») er noe pompøst i forhold til hva man får. Det er helt OK titler, men Apple TV 4 har vi mer trua på. Det er for mange Android-mobil-porter.

Ta en titt her for å se hvilke apper og spill som finnes til Fire TV. Er det lett nok å finne frem? Nei, akkurat som grensesnittet til boksen er grensesnittet forvirrende. Om ikke annet er det endel å velge mellom (som sagt: billige Android-versjoner)

Av toppspill finner du:

  • Minecraft
  • Lego Star Wars
  • Pac-Man 256
  • Disney DuckTales: Remastered
  • Star Wars: Knights of the Old Republic
  • The Walking Dead

Stemmesøk
Både gamepad-en og den tradisjonelle fjernkontrollen (som kun leveres i den billigere varianten, irriterende nok), inkluderer Amazons personlige stemmeassistent Alexa.

Bruk fjernkontrolleren som en walkie-talkie, og spør henne om kjedelige ting som sport og været, eller mer interessante ting som å hente frem TV og film i Amazon-biblioteket eller for å starte en app. Hun klarer (selvsagt) ikke å finne innhold på Netflix eller HBO Now. Dette gjør funksjonen mye dårligere.

Grensesnittet
Problemet med Amazons mest avanserte strømmeboks er at de fortsatt har problemer med å lage effektive grensesnitt – dette er også en god del av grunnen til at Fire Phone floppet, og tapte. Plassen utnyttes for dårlig noe som igjen medfører masse ekstra-trykking. Det er også for mange kategorier man må ta stilling til. Jeg vil bare se noe underholdende, ikke trykke mer, det gjør jeg nok av fra før av.

I starten vekket spillkontrolleren TV-en konstant til vi fant ut at Fire TV har tatt kontroll over TV-en vår via HDMI. Putt boksen i sovemodus, og TV-en sovner også. Putt kun TV-en i sovemodus, og Amazon Fire TV kommer til å vekke deg.

Fordelen, når vi endelig hadde funnet ut av dette, er at vi kan bruke Sony-fjernkontrolleren istedet for spillkontrolleren til å bla i innholdet, men da mister vi altså stemmestyringa.

En helt kurant strømmeboks dette, men hundrevis av selskap gjør akkurat det samme med billige Android-brikkesett. Amazon må skaffe seg dyktigere programvare- og grensesnitt-folk.

Terningkast: 4.

+ Kjapp
+ Liten
+ Stemmesøk
+ 4K
+ Støtter flere viktige film- og TV-tjenester
+ Spill-bibliotek
+ Informasjon om skuespillere mm. samtidig som man ser

– Dårlig grensesnitt
– Ikke universalt stemmesøk
– Rotete app-butikk
– Den dyreste modellen mangler fjernkontrollen

Annonse