Butter er den nye motoren til Popcorn Time. En teknisk test-versjon kommer om noen dager. Butter skal ikke bare brukes for å strømme torrents til nettsider, men også til apper.
Butter er den nye motoren til Popcorn Time. En teknisk test-versjon kommer om noen dager. Butter skal ikke bare brukes for å strømme torrents til nettsider, men også til apper.

Annonse


Slik ser superversjon av Popcorn Time ut

Popcorntime.io er kanskje borte for alltid, men det stopper selvsagt ikke andre utviklere fra å fortsette.

Oppdatert, 22:24:

Slik forklarer de (kilde) den kommende Android-appen basert på Project Butter:

«Gjør det mulig for hvilken som helst Android-bruker å enkelt strømme filmer fra torrents uten å ha forhåndskunnskap».

Annonse


En iOS-versjon av Popcorn Time, basert på nye Project Butter, er på vei:

Oppdatert, 24.10, 18:31:Butter sin Facebook-side opplyser folkene bak prosjektet følgende:

«Hei Folkens. Mange spør meg hvem jeg er, og hva jeg gjør. Jeg er et sted der folk som er interesserte i å utvikle apper som strømmer fra torrent uten å bli angrepet av loven kan komme.

Nå vi har en solid kjerne, vil folk kunne bygge fete apper, som min storebror. Akkurat nå jobber vi hardt med å snekre ssammen med teknisk test, men den kommer ikke før om noen dager, tidligst. Takk for tålmodigheten.»

Slik vi skjønner det er Butter et allsidig rammeverk for å levere innhold, lovlig eller ikke, på en mer effektiv og sikker måte.

Et ferskt skjermbilde av nettversjonen.
Et ferskt skjermbilde av nettversjonen.

Redde for søksmål
Vi skrev tidligere i kveld
 at hovedåren til Popcorn Time, popcorntime.io, er borte.

Det er to ting som har skjedd: flere viktige utviklere har rømt fordi de er redde søksmål. En av de som stakk fra prosjektet hadde ansvaret for DNS-registrering. Nå har de tapt domenet, og domeneeieren ser ikke ut til å ville gi adressen tilbake.

Uansett, glem Popcorn Time for en stakket stund, for det er Butter som er oppfølgeren.

Utvikling av programvare er jo fortsatt lovlig
«Siden vi flyttet fra github.com har vi erfart at det er mye vanskeligere for nye utviklere å bidra. Det er nesten ett år siden vi startet å snakke om hvordan vi kan løse dette problemet. Mange ideer ble slengt på bordet, men i dag ble vi enige om å dele Popcorn Time-prosjektet i to deler:

  • Popcorntime.io vil fortsatt fungere som før
  • Butter-teamet skal jobbe innenfor et absolutt lovlig juridisk rammeverk for å utvikle den beste teknologien vi er i stand til»

De snekrer sammen ny kode
Koden til det nye prosjektet skal visstnok driftes fra https://git.popcorntime.io (men det spørs jo etter dagens DNS-problemer – trolig er dette skrevet før de la ned).

«Forskjellen er at prosjektet blir basert på Butter, men det er den samme Popcorn Time du alltid har elsket, men mye bedre,» hevder utviklerne.

De avslører at de trenger utviklere til å lage mobil-apper av Popcorn Time basert på Butter. Samtidig er de for fullt i gang med å porte alle grenene fra Popcorn Time-git-en til dette Butter repo-et på Github.

Utviklerne lover at Butter-baserte Popcorn Time skal være like enkelt å bruke som før.
Utviklerne lover at Butter-baserte Popcorn Time skal være like enkelt å bruke som før.

 

Kilde:
Butter project

Annonse