Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Surface Book sitt dedikerte Nvidia-skjermkort knuser selvsagt MacBook Pro 13" med Intel Iris-grafikk. (Ill.: Microsoft)

Surface Book vs. MacBook 13″ – fight!

Det stemmer ikke helt at Microsofts første laptop er dobbelt så kjapp.

Microsoft surfer på en bølge av positive vibber det siste året etter at Sadya Nadella tok over. Han har gjort mange riktige grep.

Les også: Vi har testet Surface Book, Surface Pro 4 og Band 2.

Fet maskinvare
Og ikke minst etter pressekonferansen 6. oktober der de viste frem fete Surface Book, Surface Pro 4 og lovende nye mobiler.

Men selv om Microsofts første laptop har gode omtaler, er det en ting selskapet har uttalt i forhold til hovedkonkurrenten som ikke stemmer.

Langt fra dobbelt så kjapp
Microsoft hevder nemlig at Surface Book er dobbelt så kjapp som MacBook Pro 13″, det er isåfall en sannhet med modifikasjoner, for PCWorlds Geek Bench 3-test viser at Apples maskin faktisk er kjappere i multi-tråd-testen:

  • MacBook Pro 13″ (Core i5-5227 med Intel Iris 6100): 7022 poeng
  • Surface Book (Core i5-6300U med spesialdesignet Nvidia GeForce): 6765 poeng

Banker Apple på grafikk
Det er når GeForce-brikken i Microsofts maskin kan samarbeide med CPU-en i en annen test, at den drar fra Apples som jo kun har et innebygget Intel Iris-skjermkort:

  • Surface Book (Core i5-6300U med spesialdesignet Nvidia GeForce): 2143 poeng
  • MacBook Pro 13″ (Core i5-5227 med Intel Iris 6100): 1500 poeng

Selvsagt mye bedre grafikk-ytelse
Microsofts påstand blir uansett ikke korrekt, da den billigste Surface Book-modellen mangler GeForce-brikken (og derfor ytelsesforbedringene når det gjelder grafikkdelen) – det er akkurat denne modellen som koster det samme som MacBook Pro 13 (1500 dollar – 12 600 kroner).

I Tomb Raider, som PCWorld også testet, klarte en Surface Book med Nvidia-skjermkort (som koster fra 1700 dollar – 14 300 kroner) 74 bilder i sekundet mot MacBook-ens sine 23,6 bilder i sekundet.

En annen ting Microsofts nye dyrere laptop med GeForce-grafikk er mye kjappere på enn MacBook Pro 13″ er enkoding av en 4K-fil i Premiere Pro:

  • Surface Book: 1329 sekunder
  • MacBook Pro 13″: 2217 sekunder

Surface vant batteri-testen
«Begge produsenter hevder at maskinene klarer å spille av video i 12 timer. MacBook Pro 13″ har rundt regnet et 10 prosent større batteri,» forklarer PCWorld, som ga seg etter en åtte-timers-test.

Da hadde Apples maskin 19 prosent batteri med 2 timer igjen å gå, mens Surface Book rapporterte at den var på 29 prosent med to timer og 26 minutter igjen.

Som PCWorld påpeker er dette imponerende med tanke på at Microsofts maskin har berøringsskjerm og et mindre batteri. «Begge maskinene leverer ganske god batterilevetid, men ingen av dem hadde klart å spille av HD-filen like lenge som de selv påstår», er konklusjonen.

Som 9to5mac påpeker hadde det vært spennende å teste Surface Book Nvidia mot en MacBook Pro 15″. Apples største laptop har nemlig et dedikert AMD-skjermkort.

Microsoft har uansett et godt poeng: de har klart å stappe inn et dedikert skjermkort i en 13″-maskin.

 

Kilder:
9to5mac
PCworld

Stikkord: macook, surface