Walt Mossberg og Steve Jobs under AllThingsD i 2007.
Walt Mossberg og Steve Jobs under AllThingsD i 2007.

Annonse


– Dette er ikke den Steve Jobs jeg kjente

I sin spalte i The Verge forteller Re/code-sjefen, Walt Mossberg, hva han føler etter å ha sett den nye Steve Jobs-filmen.

14 år bekjentskap
Mossberg ble godt kjent med Jobs over 14 år og de hadde flere timer med samtaler sammen, forteller den tidligere AllThindsD-veteranen.

– Steve Jobs var ikke perfekt. Han var vanskelig. Han var til tider unødvendig frekk og brysk. Han løy. Men han også myknet og vokste som person, og den mykheten foregikk under den beste delen av hans karriere. Herr Sorkin (produsenten) valgte å skjule det for hans seere, skriver Mossberg.

Han skriver også at «det beste ved Steve Jobs begynte å skje i det Steve Jobs (filmen) slutter».

Annonse


Ikke den han kjente
Re/code-sjefen forteller at den Jobs Sorkin portretterer i filmen ikke er den Job han kjente, der blant annet han føler at fokuset er feil.

– Det kan sammenlignes med å lage en film om John F. Kennedy og kun fokusere på presidentens kjærlighet for kvinner eller politiske rivaler, og ikke tok med borgerrettigheter og Cubakrisen, skriver Mossberg i sin spalte.

Og legger til:

– De som baserer kunnskapen sin om Jobs basert på denne filmen, vet ikke at han hadde et lykkelig ekteskap, at han elsket sine barn og han stod for utviklingen av iPhone.

Les også: Anmeldelse: «Steve Jobs».

 

Kilde:
The Verge

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse