HTCs nyeste One heter A9 av en eller annen merkelig grunn. Uansett navnet: denne ser veldig lovende ut med SD-kort-støtte, et pent design og en pris som ligger godt under toppmodellene fra Apple og Samsung.
HTCs nyeste One heter A9 av en eller annen merkelig grunn. Uansett navnet: denne ser veldig lovende ut med SD-kort-støtte, et pent design og en pris som ligger godt under toppmodellene fra Apple og Samsung.

Annonse


Om Apple og Google hadde lagd mobil sammen, hadde den blitt som denne

HTCs nyeste mobil One A9 er endelig offisiell, og den ligner på utsiden på en mobil fra Apple, men det er mange ting her hverken Apple eller Google har gjort. HTCs nyeste støtter nemlig høyoppløst lyd og minnekort på 2TB og RAW-bilder.

Dessuten er prisen lavere enn toppmodellene fra konkurrentene (i USA koster den bare 3300 kroner), men den er ikke tynneste i klassen.

-Vi var først
«HTC er kjent for å gå foran – vi kom med den første Android-smarttelefonen, den første Windows-smarttelefonen og den første 4G-smarttelefonen. Så forventningene er store, og det forplikter oss til å tenke innovativt.

I dag kan vi avduke HTC One A9, som ikke bare har fantastisk design og ytelse, men også gir kontrollen over smarttelefon-opplevelsen tilbake til brukeren,» sier administrerende direktør for HTC i Norden, Jan Costa Thiele.

Annonse
Leveres med Android 6
«Du trenger selvfølgelig ikke vente på den nyeste versjonen av Googles Android-operativsystem. HTC One A9 er født med helt nye Android 6.0 Marshmallow, som er integrert med HTC Sense.

Med sin egenutviklede Sense-teknologi er HTC i stand til å tilby en bedre Android-opplevelse enn Google. Sense gjør det morsommere og mer intuitivt å navigere rundt på smarttelefonen,» heter det i pressemeldingen.

Lansering og pris
«HTC One A9 kan kjøpes i Norge fra 30. oktober i Carbon Grey-utgaven til en pris på 5990 NOK.

I første kvartal av 2016 kommer også fargen Deep Garnet Red. Du finner den hos følgende forhandlere: Telenor/Telenorbutikken, Elkjøp, Lefdal, Telering, Euronics, Komplett og Djuice.»

HTC A9 har en Snapdragon 617-CPU og følgende spesifikasjoner:

 • Aluminum unibody, 7.3mm
 • 5″ AMOLED – 1080p resolution – 441ppi) – Gorilla Glass 4
 • 13MP med OIS RAW-modus
 • Hyperlapse; 1080p-video, safir-linsebeskyttelse
 • Selfie-kamera: 4MP UltraPixel; 1080p-video
 • Ld: 24-bit, 192kHz støttet av Hi-Fi DAC; dedikert hodetelefonforsterker med Dolby Audio
 • Fingersensor
 • Snapdragon 617 (octa-core Cortex-A53, Adreno 405); 2GB/3GB of RAM
 • Lagrigsplass 16GB/32GB innebygget; microSD
 • OS: Android 6.0 Marshmallow med Sense
 • 2,150mAh; opp til Quick Charge 3.0-støtte
 • Android Pay, Google Now on Tap; tilbehør: Dot View II flip cover

Støtter 2TB-SD-kort
«Du kommer heller ikke til å mangle plass til apper, bilder, videoklipp, musikk og annet som skal lagres på smarttelefonen. HTC One A9 har 16 GB lagringsplass, og dette kan enkelt økes med et SD-kort på inntil 2 TB.

Du kan til og med kombinere internminnet og SD-kortet, slik at Android-operativsystemet og appene dine ser det hele som én stor harddisk. Du får altså massevis av lagringsplass uten å måtte betale en formue.»

 

Kilder:
HTC pressemelding
GSMArena

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse