AMD sliter med synkende salg og er nødt til å si opp 5 prosent av arbeidsstyrken.
AMD sliter med synkende salg og er nødt til å si opp 5 prosent av arbeidsstyrken.

Annonse


Nå må 500 ansatte gå i AMD

I juli la AMD frem «katastrofetall» der omsetningen hadde falt mede 35 prosent, nå må 5 prosent av staben gå.

Flere kutt
Ifølge Reuters må rundt 500 ansatte i AMD forlate selskapet. Kuttene kommer etter et år med fallende markedsandeler og synkende inntekter, i tillegg er mange av de lovende, kommende produktene utsatt til siste halvdel av 2016.

En talsperson i selskapet uttaler til Reuters at det er ansatte innenfor det administrative, og at en del av omstruktureringen innebærer at visse deler av IT- og applikasjonsutvikling blir satt på utkontraktering.

Regner med å spare en halv milliard
Som en følge av nedskjæringen tar selskapet på seg en engangskostnad på 42 millioner dollar (355 millioner kroner), men selskapet beregner å spare 58 millioner dollar (491 millioner kroner) i løpet av finansåret 2016.

Annonse
Les også: Full Nvidia-dominans på grafikkmarkedet.

 

Kilder:
Reuters, Sweclockers

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse