Android 6.0 inneholder en kjekk sikkerhetsfunksjon.
Android 6.0 inneholder en kjekk sikkerhetsfunksjon.

Annonse


Slik sjekker du om Android 6.0-enheten din er sikker

Google har høstet kritikk fra flere hold på bakgrunn av at sikkerheten i Android kan oppleves å være litt ymse, spesielt etter Stagefright.

Se når telefonen ble oppdatert
I Android 6.0 blir det enklere for brukerne å sjekke om Android-enhetene deres er sikre og har siste sikkerhetsoppdatering.

Under innstillinger-menyen finner du «Android security patch level» etterfulgt av en dato, som forteller deg hvilken dato enheten din ble oppdatert med samtlige, kjente sikkerhetsoppdateringer.

– Det bør gjøre det veldig enkelt for brukere å forstå statusen til enheten, fortalte Adrian Ludwig, som har ansvaret for sikkerheten i Android, under tirsdagens pressevisning.

Annonse
Les også: De lo rått av iPhone, men Android har et mye større problem.

Avhengig av operatørene
Selv om det er positivt, kan det også slå tilbake ettersom brukere som regel vil se en dato fra forrige måned, som en del av den månedlige oppdateringsfrekvensen.

Google er avhengig av operatørene for å sende ut oppdateringer, men The Verge skriver at ikke alle operatørene har forpliktet seg til å sende ut månedlige oppdateringer, og historisk sett er det mange enheter som ligger flere år bak Googles anbefalte oppdateringer.

Les også: Dette kartet avslører et helt latterlig Mac-sikkerhetshull.

 

Kilde:
The Verge

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse