iPhone slik vi har kjent den det siste året, bortsett fra at denne S-modellen har ekstra mye moro under panseret i år.

Annonse


Sniktitt: Dette mener vi om iPhone 6s Plus

Etter å ha kludret med aktivering hos vår amerikanske teleoperatør Sprint i flere timer (det skal sies at jeg også hadde litt skyld i dette), kunne jeg endelig starte opp iOS 9 på den nye modellen.

Mye moro på innsiden
For årets mobiler fra Apple må tas i bruk før jeg kan si noe hva som er nytt, designet er nemlig uendret fra i fjor – selvsagt, det er jo en S-modell.

Når det er sagt er det ekstra mye snacks på innsiden i september 2015.

Jeg skal ikke ta for meg alt denne gang, men gi dere et lite inntrykk, så langt det er mulig, hvordan den nye modellen er i bruk før den endelige anmeldelsen kommer om noen uker.

Annonse


Les også: Er dette Apples hemmelige plan for å gjøre iPhone 7 tynnere?

Design
6s Plus veier litt mer enn 6 Plus, faktisk «hele» 11 prosent, men det høres mer ut enn det føles som. Det er ikke noe å tenke på.

Designet er ikke bare uendret, men det ser absolutt helt prikk lik ut (bortsett fra at CE-merkingen, og annen kjedelig informasjon som tidligere var å finne på baksiden – nå er dette kun å finne i iOS og på esken), selv om 6s også er litt feitere for å få plass til det nye 3D Touch-panelet.

Heldigvis er årets modell forsterket med 7000 serie-aluminum kjent fra Apple Watch slik at jeg i år helt sikkert slipper ting som dette – denne artikkelen lover godt).

Jeg gleder meg til iPhone 7 av en grunn: Design.

Utseende på forrige og nåværende generasjon er tamt og kjedelig, dessuten er antennestripene på baksiden fortsatt like stygge som alltid.

iPhone 6-designet er ikke like elegant og pent som iPhone 4 og  5, mener nå jeg. Hva mener du?

Jeg har en følelse av at vi kommer til å bli glade i 3D Touch, men funksjonen tar litt tid å bli vant med. Avbildet: Apples kamera-app når man trykker litt hardere på ikonet.
Jeg har en følelse av at mange kommer til å bli glade i 3D Touch, men funksjonen tar litt tid å bli vant med. Avbildet: Apples kamera-app når man trykker litt hardere på ikonet.

Ytelse
Den yter mye bedre enn iPhone 6, det merkes fra første berøring (blir A10 Apples første CPU som drar rundt en MacBook? Det er faktisk mulig nå).

Dette takket være mer RAM og en mye kjappere CPU. Faktisk er ytelsen bedre enn MacBook (den med Intel Core M) i standardutgave når man måler med GeekBench. Som sagt: neste år og A10 kan bli veldig interessant.

God nok grunn alene til å oppgradere? Nesten.

Batteri
Batteriet er litt mindre i år for å få plass til 3D Touch (samtidig er mobilen litt tykkere). Betyr det at mobilen dør tidligere? Neppe ifølge mange anmeldelser av mobilen i amerikansk presse. Hvorfor? Fordi iOS 9 er mer energieffektivt.

Det hadde vært flott med flere mAh, men samtidig tar det jo enda litt kortere tid å lade 6s og 6s Plus. Ladetid er ikke en bagatell.

3D Touch
Det overrasket oss at det tar litt lenger tid enn jeg hadde trodd å bli vant til dyp berøring, altså 3D Touch. Den første timen endte jeg opp med å aktivere 3D Touch selv om jeg egentlig bare ville flytte rundt på apper.

Jeg tror denne funksjonen kommer til å spare oss for masse tid. At vi slipper å trykke på hjemknappen to ganger for å hente opp siste brukte apper er gull i seg selv.

3D Touch fungerer omtrent som høyre museklikk fra hjemskjermen, men kun med apper som støtter funksjonen (det finnes allerede en god del, som oppsummert av 9to5mac).

Anmeldelse kommer snart
Jeg vil ha mer å si om den nye berøringsteknologien i den fullverdige anmeldelsen som kommer når vi føler oss sikre på hva vi vil si om Apples nyeste smartmobil.

Dessuten har den jo også bedre kamera (opp fra 8 til 12MP og med støtte for 4K), og en enda kjappere Touch ID (nå leser den seg opp nesten bare ved å se på den).

PS: Jeg handlet Plus-modellen med Apples nye lærdeksel. Om du ikke har helt spesielle behov som ekstra skjerm-beskyttelse, føles denne god i hånda og tar ikke for mye ekstra plass.

Annonse